Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE)

Vrhunski istarski restorani pronašli su svoje mjesto i na stranicama uglednog gourmet vodiča međunarodnog udruženja Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE).

Ova asocijacija, osnovana 1974. godine u Francuskoj, okuplja 350 restorana iz Italije, Švicarske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Luksemburga, Francuske, Španjolske, Nizozemske, Belgije, Irske, Poljske, Rumunjske, Velike Britanije te iz Australije. Prije svega promiče poštivanje tradicije te kreativnost i inovativnost kod mladih kuhara pod motom talent&passion, a u svijetu gastronomije predstavlja korak prema dobivanju poznatih Michelinovih zvjezdica.

Da bi neki restoran postao članom JRE-a, mora biti uvršten u najmanje tri međunarodna i domaća gourmet vodiča, vlasnici ne smiju imati manje od 23 ili više od 37 godina te prije svega moraju promicati moto udruge - talent&passion. Glavna vizija udruženja je razmjena iskustava vrhunskih mladih kuhara koji svojom inovativnošću publici predstavljaju najbolje namirnice svog podneblja i spremaju ih na novi i neobičan način čuvajući pritom njihove glavne karakteristike. Vodič, dakle, publici predstavlja gastronomsku kartu s odabranim restoranima diljem Europe koji mogu pružiti doživljaj za pamćenje.

O svakom je restoranu ispričana kratka priča o njihovim specijalitetima i filozofiji njihove kuhinje uz predstavljanje glavnog chefa. Uz odabrane austrijske, slovenske i njemačke restorane upisane u vodič asocijacije JRE, istarski kuhari ne samo da dijele talent i strast za kuhanjem, već i zajedničku kulinarsku tradiciju i prošlost.

» www.jre.eu
» www.jre.eu/en/philosophy/members/country/hr

JRE 2017:
1. Restaurant Badi, Umag
2. Restaurant Marina, Novigrad
3. Restaurant Monte, Rovinj
4. Restaurant Pergola, Savudrija
5. Heritage Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
6. Restaurant Zigante, Livade

JRE 2016:
1. Restaurant Pergola, Savudrija
2. Restaurant Marina, Novigrad
3. Restaurant Monte, Rovinj
4. Heritage Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
5. Restaurant Zigante, Livade

JRE 2015:
1. Restaurant Pergola, Savudrija
2. Heritage Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
3. Restaurant Damir e Ornella, Novigrad
4. Restaurant Marina, Novigrad
5. Restaurant Monte, Rovinj

» Istra u svjetskim gourmet vodičima
» Njegovo veličanstvo Tartuf od Istre

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking