Istarskih 15 za Michelinov vodič 2018.

Istarske perjanice Wine Vault, Damir & Ornella, Zigante, Konoba Čok, Marina, Sv. Nikola, Meneghetti, Pergola, San Rocco, Konoba Morgan, Alla Beccaccia i Batelina potvrdili su svoj prošlogodišnji ulazak među restorane s preporukom, a njima su se ove godine s oznakom MICHELIN Guide 2018 pridružili Konoba Buščina i Badi.

Michelinov vodič utemeljen je još 1900. godine, a počela ga je izdavati poznata tvornica automobilskih guma, u to vrijeme s ciljem promicanja automobilizma. Ipak, s vremenom postaje alfa i omega svih sladokusaca dodjeljujući poznate Michelinove zvjezdice.

Takav način ocjenjivanja restorana započeo je 1926. godine, gdje jedna zvjezdica označava vrlo dobar restoran, dvije restoran s odličnim kuhanjem, dok tri zvjezdice govore o iznimnoj kuhinji, vrijednoj i posebnog putovanja.  Sve do 2005. vodič je bio fokusiran na Europu, posebice Francusku i tek se tada počinje širiti izvan tih granica.

Kriteriji Michelinove inspekcije veoma su strogi i striktni, ona se ne najavljuje i ne predstavlja, a prilikom posjeta vrednuje kvalitetu sastojaka, vještinu pripreme hrane i kombinaciju začina, kreativnost, postojanost kvalitete i omjer kvalitete i cijene.


MICHELIN Guide 2018:

Monte*
Rovinj-Rovigno
Konoba Buščina
Umag-Umago
Badi
Umag-Umago
Wine Vault
Rovinj-Rovigno
Damir & Ornella
Novigrad-Cittanova
Zigante
Livade-Levade
Konoba Čok
Novigrad-Cittanova
Marina
Novigrad-Cittanova
Sv. Nikola
Poreč-Parenzo
Meneghetti
Bale-Valle
Pergola
Zambratija-Zambrattia
San Rocco
Brtonigla-Verteneglio
Konoba Morgan
Brtonigla-Verteneglio
Alla Beccaccia
Valbandon
Batelina
Banjole

 

 

» Istra u svjetskim gourmet vodičima
» Istarska kuhinja

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking