Kalendar događanja

 • Karneval u Labinu

  17.01.2019 - 05.03.2019

  Labin

  Preuzimanje ključeva grada, dječja povorka, ples pod maskama i spaljivanje pusta


  Preuzimanje ključeva grada, dječja povorka, ples pod maskama i spaljivanje pusta

  Tradicionalno na Antonju tj. blagdan sv. Antona 17. siječnja započinje najluđe godišnje doba karnevala. Peto godišnje doba, kako se još naziva, tradicija je istarskih, primorskih i kvarnerskih krajeva.

  Tradiciju karnevala, poklada ili mesopusta u Labinu održava maškarana skupina Labinjonska kompanija - domoća folšarija koja će preuzeti ključeve grada Labina i uvesti svoju vladavinu.

  Uz glavnu karnevalsku povorku u Labinu za odrasle i djecu te mnogobrojne seoske karnevalske fešte u okolici Labina, vladavina maškara traje do utorka 5. ožujka kada se tradicionalno spaljuje Pust, krivac za sve nedaće proteklog razdoblja i najavljuje dolazak proljeća.

  Program:
  09.02. (subota) u 12 sati: dječja reduta i preuzimanje ključeva grada Labin - od autobusnog kolodvora do centra Zelenice
  02.03. (subota) u 15 sati: velika maškarana povorka grada Labina (od Katura do centra) - spaljivanje pusta nakon povorke
  05.03. (utorak) u 17 sati: dječji maskenbal, DKC Lamparna, Labin

  Info:

  TZ Labin-Rabac
  Titov Trg 2/1, HR-52220 Labin
  info@istria-rabac.com

  Opširnije
 • Buzetski karneval

  19.01.2019 - 06.03.2019

  Buzet, Trg Fontana

  Veliki maškarani mimohod gradom

  Trg Fontana

  Veliki maškarani mimohod gradom

  Pust, pusna događanja i karnevalske ludorije ove nam se godine vrlo brzo približavaju. Središnji događaj u Buzetu svakako je velika maškarana povorka koja će okupiti oko tisuću maškara i na desetke velikih alegorijskih kola s područja Buzeštine, ali i susjednih mjesta.

  Ovo peto godišnje doba, kako ga mnogi nazivaju, predstavlja jedan divni svijet mašte, ali i kritičke realnosti.
  Vladavina maškara završava tradicionalnim osuđivanjem i spaljivanjem pusta, no prije samog spaljivanja pusta, igra se i tradicionalna Igra na ruh, na cesti Sv. Ivan – Most.

  Prema legendi, ona potječe još od vlasnika mlinova u dolini Mirne među kojima je postojala jaka konkurentska netrpeljivost. To je trajalo sve dok se u maškarama nisu našli svi zajedno i spremili ovna za večeru, a nakon večere netko od njih bacio je rogove pojedenog ovna i zahtijevao da svađa prestane. Mlinari su to prihvatili i od tada se igra bacanje roga na Pepelnicu.


  Program:
  19.01.2019. Subota | Dom Sovinjak
  13:00 Ceremonija primopredaje vlasti maškarama

  22.02.2019. Petak | Dom Sveti Martin
  18:00 Dječja maškarana matineja

  23.02.2019. Subota | Dom Prodani
  21:00 Maskenbal

  01.03.2019. Petak | Dom Krušvari
  21:00 Maskenbal

  03.03.2019. PUSNA NEDEJA 13:30h Ul. II. istarske brigade do Trga Fontana
  Veliki maškarani mimohod

  05.03.2019. Utorak | Trg Fontana
  10:30 Mimohod dječjeg vrtića „Grdelin“ i Osnovne škole Vazmoslav Gržalja (u slučaju lošeg vremena program će se održati u sportskoj dvorani)

  06.03.2019. Srijeda
  15:30 na cesti Sv.Ivan – Most Igra na ruh
  18:30 Most Ceremonija suđenja i spaljivanja Pusta

  Info:

  TZ Buzet
  Vladimira Gortana 9
  info@istria-buzet.com

  Opširnije
 • 3. Dani mednih delicija središnje Istre

  01.02.2019 - 28.02.2019

  Beram, Cerovlje, Pazin, Katun Lindarski

  Gastronomska manifestacija posvećena jelima na bazi pčelinjih proizvoda


  Gastronomska manifestacija posvećena jelima na bazi pčelinjih proizvoda

  Želite li kušati delicije autohtone istarske gastronomije obogaćene pčelinjim proizvodima? Na pravom ste mjestu.

  Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji:
  Agroturizam Ograde (Katun Lindarski): ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete - zapečena rebrica sa medom, prilog krumpir na supe - Pazinski cukerančić sa malvazijom i medom
  Konoba Vela vrata (Beram): suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom - tagliata od ramsteka s medom i narančom - čokoladna torta s medom i maslinovim uljem
  Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje): marinirane kozice s emulzijom meda, limuna i zelenog tabasca na posteljivi od matilovca i skute - domaća tjestenina od integralog brašna s medom, kaduljom i orasima - pačja prsa u umaku od muškata, meda i naranče sa zapečenim krem krumpirom i tikvicama - creme brulee sa Baileysom i medom
  Konoba Jelenić (Lušetići): Juha od meda i mrkve - pileće trakice s umakom od meda i senfa, prilog po želji - skuta s medom i orasima
  Agroturizam Stara štala (Borut): makaruni u bijelom umaku (vrhnje,2-3 vrste sira) s medom - restani krumpir, kobasice s umakom od senfa i meda, salata - palačinke sa skutom i medom
  Boljunska konoba (Boljun): uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom sa suhim kobasicama - svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom - semifreddo od mandolata s preljevom od meda
  Restoran Čiže (Trviž): sir, pršut te skuta s medom - ravioli sa skutom i medom - punjena pileća rolica sa gljivama u umaku od meda sa prilogom - palačinke sa svježim sirom i medom
  Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč): kanape s medom i skutom, suhi zarebnjak - ombolo, kobasice na marmeladi od luka i meda - medena torta, kava, medovača.


  Dođite i vi na 3. Dane mednih delicija središnje Istre!

  » 3. Dani mednih delicija središnje Istre

  Info:

  TZ središnje Istre
  Ulica Velog Jože 1, Pazin +385 (0)52 622 460
  info@istria-central.com

  Opširnije
 • Choco & wine fest

  16.02.2019 - 17.02.2019

  Brtonigla-Verteneglio

  7. festival čokolade i vina


  7. festival čokolade i vina

  Strastveni čokoljupci koji uvijek traže više u slatkom svijetu čokoladnih okusa i mirisa pozivaju se u Brtoniglu na dvodnevni Choco & Wine fest koji svojim gostima otkriva nove trendove sljubljivanja čokolade i različite delicije koje se od nje mogu napraviti u kombinaciji s čašom vrhunskog vina spoj je kojemu nitko ne može odoljeti.

  Choco & Wine Fest otvara svoja vrata u subotu 16.02. u šatoru na glavnom trgu u Brtonigli.
  Prezentacije, degustacije čokoladnih delicija, vina i raznovrsnih čokoladnih proizvoda, neke su od ponuda strastvenim čokoljupcima.

  Za ljubitelje sporta, tog će se dana održati Brtonigla Adventure trek sa okusom mora i soli!

  Dođite i otkrijte kako se čokolada i vino sljubljuju sa sportom!

   

  » Program

  Info:

  TZ Brtonigla
  Mlinska 2, HR-52474 Brtonigla +385 52 774 307
  info@istria-brtonigla.com

  Opširnije
 • Valentinovo u Pazinu

  17.02.2019

  Pazin, Gradsko-školsko sportska dvorana

  Koncert: Željko Joksimović & Mauro Staraj i La Banda

  Gradsko-školsko sportska dvorana

  Koncert: Željko Joksimović & Mauro Staraj i La Banda

  Info:  Opširnije
 • Promohotel

  20.02.2019 - 23.02.2019

  Poreč-Parenzo, Dvorana Žatika

  Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam                    

  Dvorana Žatika

  Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam                    

  Promohotel 2019., 34. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održati će se u dvorani Žatika od 20. do 23. veljače 2019. godine.
  Sajam će se održati na 4500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora.

  Sajam je namijenjen cjelokupnom Horeca sektoru, vlasnicima, menadžerima i djelatnicima:
  - hotelskih lanaca, 
  - malih obiteljskih hotela hotela, 
  - apartmana, 
  - ugostiteljskih objekata
  - kuća za odmor
  - ostalih smještajnih objekata te

  Program izlaganja sastoji se od: hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka, rashladnih uređaja, prehrane, vitrina za sladoled i kolače, alkoholna pića kao i craft piva, papirnate galanterija i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, tekstilne industrije, proizvodnja kreveta i madraca, wellnes program, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za eksterijere i interijere, podne obloge i alu stolarija, namještaj na bazi drva - kao osnovne sirovine, računalno programiranje, poslovno savjetovanje i edukacija itd.

  Posjetitelji će imati priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje.

  Sadržaji sajma mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Cilj održavanja sajma je predstaviti svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu te tako doprinijeti promociji i razvoju grada, kao i šire regije.

  RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:

  Srijeda, 20.2.2019. / 12:00 - 19:00 h
  Četvrtak, 21.2.2019. / 10:00 - 19:00 h
  Petak, 22.2.2019. / 10:00 - 19:00 h
  Subota, 23.2.2019. / 10:00 - 17:00 h

  Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Dobrodošli!

  Opširnije
 • Dani meda

  22.02.2019 - 23.02.2019

  Pazin, Spomen dom

  14. međunarodna izložba i znanstveni skup

  Spomen dom

  14. međunarodna izložba i znanstveni skup

  Kod odabira pčelara, odnosno medara isto je kao i s kafićem i s omiljenom kavom. Bira se jednom i ne mijenja se. Carica Marija Terezija u svoje je doba pčelarstvo učinila zaštićenim obrtom. "... Da se pčelarstvo što skorije u narod raširi, oprašta se na sva vremena svakog poreza ili daće... " piše u Patentu o pčelarstvu iz 1775. godine.

  Žlica puna zdravlja

  Bagremov med - najbolji lijek protiv stresa; livadni med - sve njegove dobrobiti teško je i nabrojati, ali izvanredno će pomoći osobama u poodmaklim godinama i dati im novu snagu; kestenov med - svojom gorčinom prkosi uzrečici 'sladak kao med', ali pomaže kod probavnih smetnji i drugih poteškoća... Med je zdrav! Tvrdnja je to koju nitko neće ni pokušati osporiti. Koliko je zdrav, to tek doznajemo. Ali sa sigurnošću i bez potrebe za dokazivanjem možemo ustvrditi da je med dobar okusom, poseban zaslađivač života, jednako dobar danas kao i prvi put kada je čovjek zavukao ruku u košnicu (kako li mu je samo to palo napamet?). Istarski med izrazite je kvalitete, ali ga ima malo, jednako koliko i vegetacije. Kako bi prikupili što više meda, pčelari svoje košnice sele, pa i po nekoliko stotina kilometara. To je jedan od sastavnih dijelova pčelarenja.

  Dug je put do meda

  U Istri sve počinje u travnju kada pčelari prikupljaju voćni med i med maslačka, koji se vrca do svibnja. Tada se košnice i pčelari, pravi nomadi, sele u potrazi za bagremom, koji daje izrazito kvalitetan i ukusan med. U isto vrijeme pčele marljivo prikupljaju i nektar kadulje. Naredna se akcija događa tek u lipnju kada se košnice sele u područja gdje ima kestena koji u zadnje vrijeme predstavlja vrlo nesiguran i skroman izvor meda. U to vrijeme u Istri nastupa bespaša pa se cvjetni izvor nektara traži na područjima Gorskog kotara, Korduna i Like. Tu do izražaja dolazi nomadska priroda pčelara i njihova spremnost da za nekoliko kilograma slatkog meda potegnu nekoliko stotina kilometara svakih sedam dana u obilazak dalekih košnica. Sredinom rujna pčele se vraćaju kući. Tada uglavnom posjećuju vrijesak i ostalo tada cvatuće bilje. Za one koji se s pčelarskom terminologijom susreću prvi put, vrcanje je zapravo postupak izdvajanja meda od košnica. Dakle, nakon zadnjeg godišnjeg vrcanja, pčelari svoje mezimce pripremaju za zimu, ostavljajući im dovoljno meda za prezimljavanje - po košnici otprilike petnaestak kilograma.

  Opširnije
 • Pulski Karneval

  23.02.2019

  Pula-Pola

  Karnevalska povorka


  Karnevalska povorka

  Tradicionalni, 5. Pulski Karneval bit će održan u subotu, 23. veljače 2019. Karnevalu će prethoditi tradicionalno predavanje ključeva Grada maškarama 17. siječnja 2019. u 17 sati u Gradskoj palači, a 5. ožujka 2019. bit će održano paljenje pusta kod semafora na Velom Vrhu.

  Na Karnevalu se očekuje oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije sa ukupno više od 700 sudionika.

  Karnevalsku povorku predvodit će Puhački orkestar Grada Pule i Pulske mažoretkinje.
  Ove godine je novina da će na Karolini biti postavljen veliki šator.

  Kako je ovo peti jubilarni Pulski karneval, na dan karnevala, u Gradskoj palači bit će upriličen prijem kod gradonačelnika gdje će se predstavnicima maškaranih skupina uručiti zahvalnica za njihovo sudjelovanje na 5. Pulskom karnevalu.

  U vrijeme karnevalskog razdoblja u prostorima TZ Pula bit će postavljena izložba posvećena pulskim maškarama.

   

  Program 5. Pulskog karnevala:
  Subota, 23.02.2019.

  10:30 - 11:30 Okupljanje maškara na Karolini
  12:00 Polazak maškarane povorke sa Karoline
  Trasa: Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca, Forum, Kandlerova, Karolina - Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu preko Rive na Karolinu
  Predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
  Povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će u šatoru za sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i maskenbal
  od 15:00 Veliki maskenbal - Mauro Staraj & La Banda
  od 17:00 DJ program Teddy Lee

  Organizatori pozivaju sve građane da se prijave na Pulski karneval i uživaju u ludim karnevalskim danima. Nadamo se da će se što veći broj građana organizirati u veće ili manje grupe i prijaviti za sudjelovanje u karnevalskoj povorci i zabavi.

  Prijavnice se mogu preuzeti u TZ Pula ili www.pulainfo.hr

  Prijave su do 14. veljače 2019.

  Info:

  TZ Pula
  Forum 3, HR-52100 Pula +385 (0)52 219 197
  info@istria-pula.com

  Opširnije
 • Istarska zimska liga u trčanju powered by Plava Laguna

  24.02.2019

  Pula-Pola

  14. sezona zimske lige


  14. sezona zimske lige

  Trčanje je defintvno zamjenilo zimski san na Istarskom poluotoku!

  O popularnosti ovog sporta svjedoči i 14. godina održavanja Istarske zimske lige trčanja. Sport koji višestruko pogoduje zdravlju i sunce koje sramežljivo proviruje tijekom zimskih dana, pozivaju na boravak u prirodi mnoge koji s nestrpljenje iščekuju start novih utrka.

  Kao i prethodnih godina trči se devet kola, od studenog do ožujka, u različitim istarskim mjestima, a dužina staza varira između šest i devet kilometara. Zimska liga trčanja nije samo prilika za rekreiranje u prirodi, već i druženje u ugodnom društvu.

  Startnina utrke iznositi će za ovu godinu 120,00kn za 9 kola, odnosno 50,00kn za pojedino kolo te će svi koju uplate iznos od 120,00kn dobiti majicu lige bez obzira na broj istrčanih kola.


  Istarska zimska liga u trčanju 2018/19
  1. kolo: 04.11.2018. Medulin
  2. kolo: 18.11.2018. Poreč-Parenzo
  3. kolo: 02.12.2018. Pazin
  4. kolo: 09.12.2018. Sečovlje (SLO)
  5. kolo: 13.01.2019. Sv. Petar u šumi
  6. kolo: 27.01.2019. Rabac
  7. kolo: 10.02.2019. Vodnjan-Dignano
  8. kolo: 24.02.2019. Pula-Pola
  9. kolo: 03.03.2019. Umag-Umago

  Opširnije
 • Umaški karneval

  24.02.2019 - 06.03.2019

  Umag-Umago

  Karnevalska povorka i maskenbal


  +385 (0)52 702950

  Karnevalska povorka i maskenbal

  Bogat program Umaškog karnevala i ove godine započinje predajom ključa karnevalskom gradonačelniku koji će uz dječju povorku otvoriti Umaške karnevalske dane.
  Ovogodišnji program uz niz događanja po mjesnim odborima Petrovije, Savudrije i Murina uključuje i razne zabave pod maskama, druženja, povorke i koncerte, a sve u duhu stoljetne tradicije tjeranja zime i zlih sila veseljem, pjesmom i plesom.

  24.02.2019. Umag-Umago
  10:00 sati velika dječja povorka ulicama grada i predaja ključeva

  02.03.2019. Petrovija-Petrovia
  14:30 sati povorka maskiranih skupina u alegorijskih kola te zabava u velikom šatoru u Petroviji (Maserbad & the NightExpress)

  05.03.2019. Murina
  Spaljivanje pusta u Murinama

  06.03.2019. Petrovija-Petrovia
  Spaljivanje pusta u Petroviji te predaja ključeva gradonačelniku, zabava i gastro ponuda.

  Info:

  Ustanova Festum
  Giuseppe Garibaldi 6, 52470 Umag

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 489

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking