Kuća fresaka

Draguć

U glavnoj ulici u Draguću, u nekadašnjim prostorijama škole, uređena je Kuća fresaka, koja je u funkciji kao izložbeni, kongresni i multimedijski prostor. Tijekom ljetnih mjeseci, ona će ujedno biti i turistički info punkt. Brojnim posjetiteljima ovog slikovitog gradića, na taj će se način nastojati približiti kulturna i turistička ponuda kraja, u kojoj crkve sa srednjovjekovnim freskama zauzimaju posebno mjesto.

U Draguću se nalaze četiri crkve, od kojih je najstarija crkva Svetog Elizeja, specifična po tome što je građena kamenjem različite boje, što je jedinstven slučaj u Istri. U crkvi svete Krunice ili Gospe od Ružara pohranjene su oltarne slike i drveni oltari, koji su nekada bili u upotrebi u dragućskim crkvama. Župna crkva Svetog Križa više je puta bila obnavljana, a oltarnu sliku s likovima Svetog Fabijana i Sebastijana naslikao je Venerio Tervisan, poznati slikar iz Vodnjana. Uz sam rub najljepšeg vidikovca Draguća nalazi se crkva Sv. Roka – zaštitnika od kuge. U 15. i 16. stoljeću gradile su se crkve, posvećene ovom svecu, kako bi mjesto bilo zaštićeno od kuge. Spomenuta crkva oslikana je freskama pučkog majstora Antuna iz istarske Padove (Kašćerga) te je jedna scena zidnih fresaka posvećena mrtvacima koji su bolovali od kuge.

Radno vrijeme:
I - IV: uz najavu
V - IX: 10:00 - 18:00, ponedjeljkom zatvoreno
X: subotom i nedjeljom 12:00 - 16:00
XI - XII: uz najavu

Kontakt:

Draguć, Draguć bb

+385 (0)52 684 140

kuca.fresakagmail.com

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking