Održanje eko ravnoteže i čistoće okoliša

Tradicionalna ekološka akcija 'Neka moja Istra blista' započinje s prvim danom proljeća i završava prvog dana ljeta. Osmislila ju je i realizirala Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s uredima širom Istre.

Obuhvaća raznorazne aktivnosti kojima je zajednički cilj održati eko–ravnotežu u Istri, uz posebnu brigu o čistoći plaža i turističkih naselja. U konačnici, masovnim uključivanjem školske djece u akciju, cilj je i najmlađe generacije educirati o važnosti očuvanja onoga što im je ostavljeno u naslijeđe.

Ekološko-edukativna akcija na svojem je početku 1995. bila posvećena čišćenju okoliša, a potom sve više upoznavanju sa zaštićenim krajolikom Istre, endemskim vrstama koje rastu na ovom području i prirodnim bogatstvima kao što su vode i šume, ali i podzemlje i podmorje. A uz učenje o tradicijskoj baštini i potrebi očuvanja kulturnog naslijeđa, tražili smo i najveće stablo te birali najdraže parkove prirode, kao i najljepše poglede s istarskih vidikovaca. Svake je godine akcija popraćena i izradom prigodnih školskih likovnih radova na odabranu temu.

»» Neka moja Istra blista

>> 20. Neka moja Istra blista: Ugrožene vrste Istre

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking