Rt Kamenjak i Medulinski arhipelag

Neobično razveden najjužniji rt istarskog poluotoka zanimljiv je podjednako, promatra li se s kopna, mora ili pak iz zraka. Jedna je od posljednjih oaza priobalja koja je zadržala svoj nekadašnji izgled - mozaik je to obrađenih polja, pašnjaka i zelenih šumaraka gotovo »uronjenih« u more. Naizgled spaljena zemlja najjužnijeg špica Istre, rta Kamenjaka, u svojim njedrima skriva velike tajne prirode.

Lijepe uvale i plaže te čisto more čine ovo područje izuzetno privlačnim odredištem za odmor u prirodi. Osim što je na ovom dijelu zabranjeno kampiranje, gostu se ipak pruža prilika da na razne načine uživa u ljepotama Kamenjaka. Rtom, naime, prolazi jedna od istarskih bike staza, a budući da nije zahtjevna, svaki pa i najmlađi rekreativac može uživati u laganoj vožnji i prelijepim vidicima. Putnik-namjernik može, također, cijeli dan na Kamenjaku provesti pješice obilazeći njegove ljepote.

Ovaj istureni poluotok daje priliku svima koji žele uživati i u ljetnim sportovima. Naime, vrlo jake morske struje koje se ovdje sudaraju ograničavaju ronjenje samo na dobro pripremljene profesionalne zarone uz obveznu pratnju domaćih iskusnih i ovlaštenih ronilaca. Pogodni vjetrovi omogućavaju i surfanje iako i opet uz upozorenje da prethodno treba provjeriti vremensku prognozu jer na najjužnijoj točki Istre nagle promjene vremena, time i vjetra i morskih struja, nisu neuobičajene u bilo koje godišnje doba.

» www.kamenjak.hr

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking