Središnja Istra

Središnja Istra začarat će vas svojim netaknutim prirodnim krajolikom i bogatstvom baštine. Trud koji je potrebno uložiti da bi se otpedaliralo do prekrasnih pitoresknih brdašaca bit će nagrađen predivnim vidicima na istarsku prirodu. Ljubitelji vožnje biciklom imaju priliku vidjeti stare srednjovjekovne gradiće s prepoznatljivim crkvenim zvonicima i usamljena sela s ponekom konobom. U mjestašcima kao da je vrijeme stalo i kao da su još živa neka davno minula vremena.

Ovaj dio Istre ima 21 uređenih i označenih staza. Staze su tehnički zahtjevne zbog podloge, imaju puno uspona i spustova te su namijenjene iskusnijim biciklistima. Iako su staze zahtjevne, panoramski su jedne od najdojmljivijih.

Brojne usluge po mjeri biciklista pronaći ćete ukoliko potražite smještaj u bike hotelima i objektima s posebnom licencom za prijem biciklista. Oni se nalaze u blizini biciklističkih staza i ponudit će vam detaljne informacije o biciklističkim stazama, bogatu sportsku prehranu, wellness komplekse, ali i radionice za popravke bicikala.

» Više informacija možete pronaći u brošurama
» Popis svih staza u regiji
» Smještaj i usluge

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking