Umag/Novigrad

Sjeverozapadna Istra je destinacija koja svojim karakteristikama zadovoljava interese i potrebe svih profila biciklista. S 19 uređenih i označenih staza, ovaj dio Istre, koji obuhvaća gradove Umag, Novigrad, Buje i Brtoniglu, pogodan je za sve bicikliste, kako brdske i cestovne, tako i za cikloturiste. Uspješno će ugostiti ne samo natjecatelje na treninzima i pripremama, već i ležerne turiste i rekreativce.

Ovaj dio Istre diči se spletom brdskih i cestovnih ruta, a njezin najsjajniji biser je biciklistička staza Parenzana, uređena trasom stare uskotračne pruge koja je povezivala 33 istarska mjesta od Trsta do Poreča.
Vinogradi i maslinici, šume i potoci, srednjovjekovni gradići na brežuljcima dio su biciklističke priče u kojoj ćete uživati u Sjeverozapadnoj Istri.

Brojne su biciklističke manifestacije koje se organiziraju svake godine. Natjecanja profesionalaca ili rekreativne vožnje, a samo potonjih ima više od 15 godišnje, mogu se pohvaliti odličnom organizacijom, vrhunskim doživljajima i nezaboravnim iskustvima.

Bike hoteli, objekti s posebnom licencom, u svim će segmentima zadovoljiti visoke standarde za prijam biciklista. Smješteni u blizini biciklističkih staza, nude sportsku prehranu, wellness sadržaje, radionice za popravke, detaljne informacije o rutama i brojne druge usluge po mjeri biciklista.

» Više informacija možete pronaći u brošurama
» Popis svih staza u regiji
» Smještaj i usluge

 

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking