Vrsar/Funtana

Zapadna obala Istre je područje savršeno za sve koji žele uživati u laganim i ležernim vožnjama te se tako rekreirati i provoditi odmor u netaknutoj prirodi. S 5 uređenih i kraćih staza ovaj dio Istre, s gradićima Vrsar i Funtana, pogodan je za vožnje po ravnoj podlozi, tako da rekreativci mogu uživati u prekrasnim krajolicima i vijugavim stazama priobaljem.

Posebno je ugodna vožnja stoljetnom šumom Kontijom čija će vas netaknuta vegetacija oduševiti dok posebnu atrakciju pruža predivan pogled na Limski kanal.

Posebno osmišljene te prilagođene potrebama obitelji i djece, kao i manje iskusnim biciklistima, jesu 3 staze koje imaju oznaku Family&Recreation. One su lagane i sigurne, a izbjegavaju prometnice koliko je god to moguće, nemaju strmih uspona i spustova, kružne su te kreću i završavaju ispred kampova, turističkih naselja ili hotela.
Najduža staza je duga 22 km i nazvana je Casanovina staza. Slavni se Casanova dvaput vraćao u Vrsar: da li zbog opojnog crnog vina, mediteranske romantike ili možda kakve lijepe žene?

Nakon sportskih aktivnosti i uživanja u predivnim krajolicima potražite smještaj u specijaliziranom bike-hotelu i turističkim naseljima koji omogućuju sadržaje koji zadovoljavaju potrebe profesionalnih i rekreativnih biciklista.  

» Više informacija možete pronaći u brošurama
» Popis svih staza u regiji
» Smještaj i usluge

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking