Chef Giancarlo Morelli

Il Pomiroeu, Seregno, Milano
Michelin 1*
giancarlomorelli.net


» IGF 2018 Masterclass:
Kuhinja Amazone: Otrovna manioka i ají negro (umak koji se dobiva od soka gorke manioke uz dodatak čili paprike)
La cucina dell’Amazzonia: Manioca velenosa e ají negro (una salsa a base di succo di manioca amara con aggiunta di peperoncino)
The Amazon cousine: The poisonous manioc and ají negro (a sauce obtained from the juice of bitter manioc with the addition of hot chilli peppers)

 

Chefs Gala 2018:
ResoLution Signature Restaurant | Hotel Lone*****


Giancarlo Morelli rođen je u Bergamu, mjestu s kojim je povezan njegov identitet. Njegov poziv javio se još u djetinjstvu, u kuhinji njegove mame, a hotelijersko obrazovanje započeo je na Institutu San Pellegrino. Nakon institucionalnog obrazovanja, iskustvo počinje stjecati među plamenicima najboljih kuhinja na svijetu. Neprestano putuje kako bi naučio zanat, a posebno u Francusku i Sjedinjene Države, dok svoj profesionalni razvoj privodi kraju i korača u poslovni svijet kao chef u Pacific Princess. Nikada nije prestao učiti i postavljati si izazove, tražeći dijalog među raznim kulturama, tradicijama i umjetničkim događanjima i pokušavajući što vise naučiti kako bi stvorio autentičnu i originalnu osobnost koja danas stilski obilježava njegovu kuhinju.

U Seregnu se zadržao 1993. godine otvorivši restoran Pomireou. Ove godine restoran slavi 25 godina postojanja, a predstavlja povijesno mjesto gdje je Morelli odrastao i razvio smisao svojih jela, mjesto gdje su se educirali njegovi suradnici i koje je i danas središte svih aktivnosti Morelli grupe. Mjesto je nastalo na području drevnog voćnjaka jabuka (pomireou na francuskom – po kojemu je i nazvan restoran). Stara ruševina obnovljena je u skladu s karakteristikama mjesta čija je povijest uvijek bila povezana s hranom. Stoljećima staru priču, čije je nasljeđe Morelli sakupio kako bi je oživio u današnjem vremenu.

Godinama se fokusirao na kulturna i etička obilježja vezana uz hranu, a cilj koji nije zaboravljao bila je dobrobit pojedinca i poštovanje planeta. S tim u vidu, uključio se u važne projekte vezane uz zdravlje i dobrobit pa sve do ekološki održivog projekta "Care's - The Ethical Chef Day" gdje, zajedno s Norbertom Niederkoflerom i Paolom Ferrettijem, organizira događanja posvećena podizanju svijesti o pitanjima poštovanja.

Prije deset godina Giancarlo Morelli krenuo je na izvanredan put u Peru. Amazonija je zemlja koja ga je u potpunosti očarala. Od tada se Morelli uvijek vraća u Peru kako bi odnio dašak talijanske kuhinje i pokupio beskonačno kulinarsko i ljudsko svjedočanstvo te zemlje. Tijekom godina njeguje brojna prijateljstva, među kojima je i ono s Pedrom Miguelom Schiaffinom, peruanskim chefom povezanim s amazonskim sastojcima restorana Malabar e Amaz, a koji je nedavno gostovao u njegovom restoranu u Milanu na večeri od 4 slijeda.  

Od 2014. godine ljeti vodi Phi Beach na Smaragdnoj obali. U travnju 2016. došlo je vrijeme da preuzme Trattoriu Trombettu u Milanu, a 2017. kreće s projektom u Milanu kojim želi prikazati Morellijevu svestranost: preko tisuću četvornih metara kraj novog luksuznog hotela s 5 zvjezdica s Morellijem (gurmanskim restoranom) i Bulkom (Mixology Food Bar i Bistro). Tri različite stvarnosti na istom mjestu gdje se gosti mogu opustiti u različitim prostorima. Veza koja je konkretizirana i ponudom degustacije hrane uz uparivanje pića (hrana i kokteli), a koja uključuje gastronomski restoran i mixology bar.

Email

Sponzori

Booking