Chef Matteo Metullio

La Siriola, San Cassiano, Alta Badia, Dolomiti
Michelin 2*

 

Harry’s Piccolo Restaurant &
Bistrò dell’Grand hotel Duchi D’Aosta, Trst-Trieste 

 

» IGF 2018 Masterclass:
Trst i Istra, izvan granica
Trieste e l'Istria, oltre i confine
Trieste and Istria, beyond the borders

» IGF 2018 Show cooking:
Batuda od škampi, morskih ježeva, hrena, yuzu dresing, čips od riže s okusom sladića  

Battuta di scampi, ricci di mare, rafano, yuzu, chips di riso alla liquirizia
Stew of scampi, sea urchins, horseradish, yuzu dressing, rice chips a la liquorice

 

Chef's Gala 2018:
ResoLution Signature Restaurant | Hotel Lone*****

 

Rođen je u Trstu 1989. godine i već s 12 godina znao je da će ga put odvesti u kuhinju. Nakon završenog obrazovanja, stjecao je razna iskustva pa je tako četiri godine radio s chefom Norbertom Niederkoflerom u hotelu Rosa Alpina. Ponudu da vodi kuhinju ovjenčanu zvjezdicom restorana La Siriola u hotelu Ciasa Salares u Alto Adigu u vlasništvu obitelji Wieser dobio je 2013. godine. Tamo, između ostalog, odigrava važnu ulogu za hotel, sudjelujući u organizaciji Chef's Cupa.

Prva važna prekretnica je potvrda Michelinove zvijezde 2013. - 2014. koja će Mattea učiniti najmlađim chefom u Italiji ovjenčanim zvjezdicom, kao i talijanskim predstavnikom u izboru Chef Next Generation 2013. u Berlinu. Njegova želja za igrom ne prestaje pa sa svojim sous chefom, Davidom De Praom, najprije pobjeđuje na natjecanju Chef Emergente Nord, a nakon toga i na Chef Emergente Italia 2014. održanim u Rimu. U Bruxellesu je 2015. godine izabran za predstavnika chefova regije Alto Adige, a u Amsterdamu je, prema magazinu Gambero Rosso, izabran za mladog kuhara u usponu, giovane chef emergente, za 2016. godinu.

Vodič Gambero Rosso mu 2017. priznaje 92 boda i tri vilice, Gault et Millau 17 bodova (već je proglašen chefom u usponu za izdanje 2016.). Konačno ih, 16. studenog, prestižni Michelinov vodič nagrađuje s 2 zvjezdice. Od proljeća 2018. godine, zajedno s Davidom De Praom, savjetnik je chefovima u restoranu Harry's Piccolo Restaurant & Bistrò Grand hotela Duchi D'Aosta u Trstu.

 

 

Email

Sponzori

Booking