Chef Aurora Mazzucchelli & Massimo Mazzucchelli

Marconi, Sasso Marconi, Bologna
Michelin 1*
 
Forno Mollica, Sasso Marconi Bologna

 

» IGF 2018 Masterclass:
Gostoprimstvo jednog obiteljskog restorana na talijanski način
Come un ristorante di famiglia crea uno stile italiano di accoglienza
Hospitality of a family restaurant in the Italian way

 

Aurora Mazzucchelli rođena je u Bologni 1973., a odrasla je uz tatu kuhara i mamu zaduženu za valjanje i pripremu tijesta, odnosno obitelji koja je oduvijek bila posvećena ugostiteljstvu. Nakon što je završila hotelijersku školu, oko 2000. Godine odmah se pridružila osoblju obiteljskog restorana, a nekoliko godina kasnije preuzima vodstvo s bratom Massimom, krenuvši tako na svoj put u kuhinji, kombinirajući kreativnost, znatiželju, jaku osobnost, te neprestano davajući posebnu pažnju lokalnim proizvodima i tradiciji.

Ljetne praznike od 2002. do 2006. koristila je kako bi nekoliko mjeseci provela u kuhinji važnih kuhara, kao što su Herbert Hintner iz restorana Zur Rose u San Michele Appiani, Gaetano Trovato iz restorana Arnolfo u Colle Val D'Elsi, Paolo Lopriore iz restorana Canto u Certosi di Maggiano, kao i u kuhinji baskijskog chefa Martina Berasateguija.

Uvijek u potrazi za znanjem i unapređenjem tehnike, posvećuje se i produbljivanju vještina u izradi slastica u slastičarnici La Caramella velikog bolonjskog učitelja Gina Fabbrija. Prva zvjezdica Michelinovog vodiča stiže 2008., a nakon nekoliko godina slijede i ostala važna priznanja glavnih talijanskih gastro vodiča. Osim toga, pridružuje se Udruženju Chef to Chef, Jeunes Restaurateurs d'Europe i Le Soste. Nagradu za najboljeg šefa u Italiji dodijeljuje joj vodič Identità Golose 2012. godine.

Sudjeluje u najznačajnijim inozemnim gastronomskim manifestacijama koji žele proširili svoju kuhinju i predstavljati talijanske delicije u inozemstvu: putuje između Kanade, Perua, Švicarske, Španjolske i Poljske.

U posljednjih nekoliko godina posvećuje se brizi i poštivanju hrane, što ju je približilo prehrambenim problemima u svijetu, a osobito na afričkom kontinentu. Upravo zbog te brige i pažnje nastoji javnost osvjestiti u smjeru humanitarnih projekata koji će pomoći najpotrebnijima.

 

 

Email

Sponzori

Booking