Chef Andrea Ribaldone

Arborina, La Morra, Langhe (Piedmont/Pijemonte)
Michelin 1*
 
FB/osteriarborina
www.arborinarelais.it

 

» IGF 2018 Masterclass:
Upravljanje i kuhinja
Managerialità e cucina
Management and kitchen

» IGF 2018 Show cooking:
Zec s repom
Lepre e rape
Rabbit and turnip

 

Andrea Ribaldone je neumorni radnik i vješt timski koordinator rodom iz Milana, a ukućen u Pijemontu. Odrastao je u kuhinji Riccarda Aiachinija, vlasnika restorana La Fermata u Alessandriji, kojeg smatra životnim i poslovnim učiteljem. Oduvijek živi s uvjerenjem da je put do slave trnovit: potrebno je upustiti se u igru, baviti se i onime za što nismo kvalificirani, te naporno, entuzijastično raditi. Nakon toga, korak po korak, dolazi se do rezultata.

Radi u kuhinji restorana Lucas Cardon poznatog chefa Alaina Senderensa, a 2013. godine dodjeljena mu je prva Michelinova zvjezdica. U Eataly Tokyo postaje glavnim kuharom 2012., a to iskustvo kroz koje je sazrio istinski je obilježilo njegov izričaj. Društvo ARCO srl koje se bavi upravljanjem u ugostiteljskoj industriji osnovao je 2012., a 2014. Otvara restoran I Due Buoi u Alessandriji, kojemu je dodjeljena Michelinova zvjezdica u prosincu 2015. godine.

Tijekom trajanja Expo Milano 2015 vodio je restoran Identità Expo San Pellegrino, u suradnji s Magenta Bureau. Kao Food & Beverage direktor surađuje s JSH Hotels Collection i koordinira, u suradnji s Domenicom Schingarom, šest restorana hotela Borgo Egnazia u Apuliji, koji se smatra jednim od najboljih ugostiteljskih destinacija u Italiji.

U siječnju 2017. napušta restoran I Due Buoi, a sredinom ožujka 2017. otvara novi gourmet restoran, Osteria Arborina na području Annunziata di La Morra, u pokrajini Cuneo, koji osvaja nagradu “Najbolji nastup godine” prema vodiču kroz restorane u Italiji L'Espresso za 2018. godinu. Samo 8 mjeseci nakon otvaranja, u studenom 2017., Osteria Arborina osvaja Michelinovu zvjezdicu.

Od travnja 2018. savjetnik je u restoranu Lino, elegantnom bistrou koji se nalazi u centru Pavije. Od rujna 2018. koordinator je u Identità Golose Milano, prvom internacionalnom gastro središtu u Milanu, u ulici Romagnosi 3, čiji je osnivač časopis Identità Golose, gdje se na dnevnoj bazi priča o evoluciji vrhunske kuhinje.

 

Email

Sponzori

Booking