Chef Pedro Miguel Schiaffino

Malabar, Lima

 

» IGF 2018 Masterclass:
Kuhinja Amazone: Otrovna manioka i ají negro (umak koji se dobiva od soka gorke manioke uz dodatak čili paprike)

La cucina dell’Amazzonia: Manioca velenosa e ají negro (una salsa a base di succo di manioca amara con aggiunta di peperoncino)
The Amazon cousine: The poisonous manioc and ají negro (a sauce obtained from the juice of bitter manioc with the addition of hot chilli peppers)

Chefs Gala 2018:
ResoLution Signature Restaurant | Hotel Lone*****


Pedro Miguel Schiaffino je chef koji je dobio priznanje za svoju predanost u istraživanju sastojaka iz peruanske Amazone koje koristi u vrhunskoj kuhinji. U svom nastojanju da kroz te sastojke i okuse stvori nešto novo, Pedro Miguel predstavlja "novu gastronomsku revoluciju" koja dolazi iz amazonske smočnice. Upotrebljavajući sve, od egzotičnog voća do ribe koja živi u jezerima i rijekama najbogatijeg ekosustava na planeti, Schiaffino istražuje biološku raznolikost i prirodne resurse svoje zemlje kako bi stvorio suvremena jela koja oživljavaju njegovu zapanjujuću kuhinju.

Školovao se na institutima Culinary Institute of America (CIA), u New Yorku i na Italian Culinary Institute za strance (ICIF) u Castiglioni d'Asti, Pijemont. Prije povratka u Peru, radio je u raznim talijanskim restoranima kao što su Dal Pescatore (Canneto sul'Oglio, Mantova), La Locanda dell'Angelo (Ameglia, La Spezia) i El Pinocchio (Borgomanero, Novara). Ovaj posljednji restoran vodi Piero Bertinotti, koji je odigrao vrlo važnu ulogu i dao veliki doprinos njegovom načinu pripremanja hrane.

Vlada Republike Peru mu je 2006. godine dodijelila nagradu "Manka" za doprinos razvoju gastronomije. Kreativnost njegovog restorana MALABAR istaknuta je u časopisu Food & Wine među dvadeset najzanimljivijih kulinarskih iskustava na svijetu, a isti je časopis njegov bar 2010. godine uvrstio među deset najboljih na svijetu. Iste godine, Međunarodna gastronomska akademija dodijelila mu je nagradu Chef L'Avenir (nagrada koja se dodijeljuje talentiranim mladim chefovima).

Osim svog rada u MALABARU, trenutno vodi ugostiteljsku tvrtku Schiaffino Gastronomica. Savjetnik je za hranu i piće za luksuznu liniju kruzera Aqua Expeditions koji plove rijekom Amazonom iz Iquitsa, u Peruu. U  peruanskom glavnom gradu je 2012. otvorio restoran Amaz, čiji su koncept i atmosfera posve usredotočeni na Amazonu. Trenutno vodi i emisiju Desde el Jardín, na Plus TV-u.

 

Email

Sponzori

Booking