Gastronomski kongres uz vrhunske chefove

Istria Gourmet Festival, održan u ponedjeljak 10. listopada 2016. u Rovinju, u organizaciji Turističke zajednice Istre i hotelske kuće Maistra, okupio je vrhunske predavače iz svijeta hotelijerstva, ali i chefove prestižnih restorana ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama.

Na jednodnevnom Istria Gourmet Festivalu gostovalo je čak pet chefova: Niko Romito (Ristorante Reale, Italija), Nicola Portinari (La Peca, Italija), Lionello Cera (Antica Osteria Cera, Italija), Emanuele Scarello (Agli Amici, Italija) i Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Slovenija).

O hotelijerstvu visoke kategorije uz primjere dobre prakse na Festivalu su, pred više od 450 sudionika, svoja predavanja održali direktorica marketinga i PR austrijskog Wine & spa hotela Loisium mag. Julia Polzer, potom Salvatore Longo, hotel manager talijanskog hotela Lungarno i direktor Corporate F&B Lungarno Collection, Linda Bertoni, PR manager hotela JW Marriott Venice te Elisabeth Debiasi, direktorica regije Italija i Mediteran udruženja Relais & Châteaux.

„Od bifteka s jajem do rezanog ramsteka na posteljici od rukole“ bila je tema je izlaganja gastronomskog publicista i izdavača Franka Lukeža, koji se osvrnuo na 20 godina istarske gastronomske scene, u razdoblju od 1996. do 2016. Jedan od predavača bio je i Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, koji je prisutnima predstavio PR aktivnosti TZ Istarske županije na međunarodnoj sceni, dok se Fausto Arrighi, nekadašnji direktor vodiča Michelin, osvrnuo na ugostiteljstvo u hotelima više kategorije i što zapravo jedna zvjezdica u ugostiteljstvu podrazumijeva za jednu državu. Tvrtku Menu System, uz Radin R pokrovitelja kongresa, predstavio je njen direktor prodaje Daniel Ramos.

Uz cjelodnevni edukacijski dio eventa, u kojem se odvijao nadasve zanimljiv i poučan show cooking, u restoranima rovinjskih hotela Adriatic, Monte Mulini i Lone te restoranu Barba Danilo, održane su i gala večere pod vodstvom ovih vrhunskih kuhara iz restorana ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama.

Niko Romito u restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini pripremao je, među ostalim, gel od teletine uz suhe vrganje, bademe i crni tartuf, Lionello Cera u restoranu L hotela Lone na meniju je imao gofa u zelenom papru s jastogom, sipom te umakom od crnog tartufa, a na meniju Nicole Portinarija u Brasserie Adriatic hotela Adriatic bio je i jelen pohan u smjesi od bilja s karameliziranom dinjom, lisičarkama i umakom al cassis. Chef Emanuele Scarello za svoje je goste u restoranu Barba Danilo priredio salatu od algi, tostiranu jegulju, pa i juhu od graha s istarskim škampima.

Email

Sponzori

Booking