Alessandro Ercolani

Istria Gourmet Festival: Spring 2017

» Značaj restorana s Michelinovom zvjezdicom
u ponudi luksuznog hotela

 

» O predavaču: Alessandro Ercolani
Direktor hotela Villa Spaltenna 5*, Toskan

Rođen je u mjestu Chianciano Terme 1972. godine. Specijalizaciju za generalnog menadžera pohađao je na Sveučilištu Cornell Ithaca u New Yorku namijenjenom isključivo hotelskim menadžerima, a završio je i Master za marketing i komunikaciju u organizaciji Škole za management pri Sveučilištu Bocconi u Milanu. Diplomirao je komunikacijske znanosti sa specijalizacijom za poslovnu komunikaciju na Sveučilištu u Sieni.

Od 2013. godine, Ercolani je generalni direktor resorta Castello di Spaltenna u mjestu Gaiole u Chiantiju, jednog od najljepših i najprestižnijih resorta u regiji. Prije toga bio je generalni direktor brojnih luksuznih hotela i tako stekao bogato iskustvo. Pohađao je I. i II. razinu tečaja za somelijere u organizaciji talijanske udruge sommeliera AIS.

Osnivač je konzultantske tvrtke AE Hotel Management Solution za hotelijerstvo i wellness koja se bavi izradom studija izvedivosti, pokretanjem start-upova, repozicioniranjem, korporativnim restrukturiranjem, komunikacijom i marketingom te agencije Brand Factory zaduženom za komunikacijske i marketinške aktivnosti u turizmu i modi. Predaje marketing i komunikaciju, ugostiteljstvo i  turizam pri Institutu P. Artusi u Chianciano Termama.

» Alessandro Ercolani, detaljna biografija
» Galerija fotografija: IGF Spring 2017

Email

Sponzori

Booking