Edoardo Ore

Edoardo Ore, pizza chef
Majstor za kvasce
Majstor za napuljsku pizzu i dizana tijesta te gluten-free namirnice
Konzultant, O' Sfizio d'à Notizia, Napulj

 

» IGF 2018 Masterclass:
Pržena pizza, jedna napuljska priča...  

Pizza fritta, una storia napoletana...
Fried pizza, a Neapolitan story

 

Rodio se 1985. godine, odrastao na padinama Vezuva, između općina Massa di Somme i San Sebastiano al Vesuvio, kultnih mjesta starih tehnika pečenja kruha koje su odredile njegov poslovni put.

Djetinjstvo je proveo u okrilju obitelji skromnog podrijetla, a od malih nogu bio je očaran magičnim napuljskim pizzama. U vrlo ranoj dobi odlučio je steći umijeće, dobrovoljno radeći kao pripravnik u lokalnoj pizzeriji gdje je prvo stjecao znanje pekara, a zatim kao pizzaiolo, koristeći se tehnikom drevne napuljske škole.

Sa 17 godina definitivno napušta školovanje kako bi se u potpunosti posvetio stjecanju vještina pizzaiola, pridavajući posebnu pažnju i istražujući bijela pšenična brašna.

U ulozi učitelja, savjetnika i koordinatora pridružio se društvu Enza Coccie, Pizza Consulting srl, a aktivnosti vezane uz napuljsku pizzu obavljao je u nekoliko zemalja kao što su Turska, Kina, Španjolska i Francuska.

Godine 2014. postaje savjetnikom mlinara Molino Dallagiovanna koje narednih godina predstavlja u državama poput Španjolske, Njemačke, Francuske, Rumunjske, Japana, Kine, Tajvana, Južne Koreje, Hong Konga, Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Madagaskara, kao i na sajmovima, eventima, kongresima i savjetovanjima.

Znatiželja i želja za znanjem i pažljiv odabir sirovina dovele su ga, tijekom godina, do poslovnog napretka na raznim poljima pa tako surađuje s Aicom Emilia Romagna na području bezglutenaskih proizvoda, s obitelji Mandara u sektoru mliječnih proizvoda i s majstorom Achilleom Zoiom u raznolikom svijetu dizanog tijesta, uključujući i domaći panettone gdje razvija i potpisuje projekt Vesuvius, panettone napravljen od grožđa sorte Catalanesca.

O 'Sfizio d'à Notizia realizira 2016. godine, a u ulozi savjetnika koji razvija kruh mpustarella i radi na vrsti pržene pizze drugačijeg koncepta.

Na put diljem Južne Amerike odlazi 2018. godine gdje priprema kruh i napoletansku pizzu u favelama Rio de Janeira do Buenos Airesa i ruralnim područjima u bolivijskom Departmanu Chuquisaca, razvijajući edukacijski projekt "Pan por Pachamama" za autohtone populacije Quechua koji se bazira na tehnikama zanatske proizvodnje kruha napuljske škole.

 

Email

Sponzori

Booking