Mario Iaccarino

Maitre de Maison - Relais & Chateaux
Don Alfonso 1890, Napulj/Napoli
Michelin 2*

 

» IGF 2018 Masterclass:
Casa Don Alfonso, gostoljubivost i luksuz jednostavnosti Mediterana
Accoglienza e lusso della semplicità Mediterranea di Casa Don Alfonso

 

Obitelj Iaccarino započinje svoju avanturu 1890. godine kada Alfonso Costanzo Iaccarino, Marijev pradjed, otvara u S. Agata sui due Golfi pansion Iaccarino. 

Alfonso i Livia Iaccarino su se 1973. odlučili odvojiti od obiteljskog hotela kako bi ostvarili san o otvaranju restorana kojega nazivaju Don Alfonso 1890. S velikom strašću i intuicijom da krenu na putovanje dugo 45 godina posvećeno kulturi mediteranske hrane i danas vode Don Alfonso 1890. 

Mario odrasta u restoranu i veći dio ljetnih praznika provodi pomažući roditeljima, radeći spontano i prirodno, te shvaćajući u ranoj dobi koja je njegova sudbina. Nakon stjecanja gimnazijske diplome, prvo radno iskustvo stječe u Londonu, a potom u Francuskoj gdje provodi skoro jednu godinu. Nakon toga, dvije i pol godine provodi studirajući u Ženevskoj hotelijerskoj školi, istovremeno radeći u hotelima, restoranima i ugostiteljskim poduzećima. Nakon Ženeve, godinu dana radi u Zürichu, a tri godine u Münchenu. Konačno, prije povratka u Italiju, vraća se u Ženevu na oko 3 godine gdje preuzima vodstvo nad dva restorana.

Od 2000. godine vrijeme provodi u restoranu Don Alfonso 1890 gdje  sa svojim bratom Ernestom i roditeljima vodi posao koji mu je, osim upravljanja poduzećem, omogućio sudjelovanje u mnogim konzultantskim projektima i događanjima diljem svijeta.

Email

Sponzori

Booking