Pasqualino Rossi

Pasqualino Rossi, pizza chef
Pizzeria Élite Rossi, Alvignano

 

» IGF 2018 Masterclass:
Klasična napuljska pizza i pizza u okruglom plehu: dva izraza velike razvijajuće tradicije

Pizza classica napoletana e la pizza nel ruoto: due espressioni della grande tradizione che si evolve
Neapolitan classic pizza and pizza in the round baking tray: two expressions of the great developing tradition

 

Pasqualino Rossi posljednjih se 21 godinu a ima 37, bavi izradom pizze. Ova je strast započela još dok je bio dijete jer je njegova mama nedjeljom ujutro pripremala pizzu u plehu i prodavala je u starom obiteljskom baru gostima koji su odlazili na nedjeljnu tržnicu...

Elitnu pizzeriju Rossi otvara 1996. godine i odmah počinje uvelike eksperimentirati s tijestima i receptima, a posebnu pažnju pridaje istraživanju kvalitetnih namirnica za pizzu. Od 2013. ponovno uvodi pizzu u okruglom plehu, klasičnu pizzu koju su domaćice pripremale od ostatka tijesta od kruha pečenog kod kuće.

Ovo je klasična verzija pizze pripremljene u okruglom plehu čije je dno premazano svinjskom mašću, a sama pizza začinjena rajčicom, origanom, češnjakom i uljem. Karakteristika tijesta Pasqualina Rossija počinje odabirom glatkog brašna i pažljivog dizanja tijesta minimalno 24 sata, s visokom hidratacijom.

Elitnu pizzeriu vodi s bratom Gianlucom Rossijem (primanje gostiju), mamom Ritom (zaduženom za pržena jela i deserte) i tatom 'Mimijem', nadzornikom ove sjajne produkcijske stvarnosti regije Kampanija, na području Alto Casertano.

Email

Sponzori

Booking