Stefan Grauvogl

Stefan Grauvogl
Master brewer, Biersommelier, International beer judge
Arte-Bier

 

» IGF 2018 Masterclass:
Proizvodnja piva i ljepota njegove raznovrsnosti

La produzione della birra e la bellezza della sua complessità
Beer production & beauty of beer diversity

 

Stefan Grauvogl svoju dugu karijeru započinje već s 15 godina u minhenskoj pivovari Löwenbräu, a šest godina kasnije, sa samo 23, dobiva naslov majstora pivara na Akademiji Doemens a Gräfelfing. Kroz nekoliko idućih godina stekao je brojna profesionalna iskustva, kada se nakon godine provedene u Americi vraća u rodni München. Svoju tvrtku, ARTE-BIER, osniva 1994. godine.

Radeći u pivskoj industriji, polako shvaća potrebe tržišta, odnosno poteškoće na koje pivari nailaze proizvodeći pivo u, tehnološki sve sofisticiranijim, pogodnima. Također zahvaljujući bogatom iskustvu dolazi do zaključka da uspjeh pojedinog piva ne ovisi o samo o majstoru pivaru i njegovoj mogućnosti stvaranja kvalitetnog piva, nego i o cijelom nizu faktora. Svaka i najmanja karika u lancu doprinosi krajnjem rezultatu, a to je vrhunsko pivo koje i tržište prepoznaje.

Proizvodnja, marketing, a naposljetku i distribucija osnovne su za stvaraje traženog piva. Na tim je premisama Stefan Grauvogl izgradio, ARTE-BIER, tvrtku s klijentima diljem svijeta koja počiva na tri pilastra: savjetovanju, obuci i pogonu.

Email

Sponzori

Booking