Istra u svjetskim medijima

 • LuxuryLife: Otkrivajući bisere Jadranskog mora

  English
  [3.02 MB]


  Stignete li na Istarski polutok, odmah ćete prepoznati taj tipični istarski "flair". Rovinj, slikoviti mediteranski gradić, bogat je kulturno-povijesnim naslijeđem i okružen predivnom pririodom.

 • A Gastronome's Guide to Istria: Vodič gastronomada

  English
  [1.21 MB]


  Autorica Via Beaumanis piše o kvalitetnim, višestruko nagrađivanim istarskim maslinovim uljima, svjetski poznatim tartufima i mnogobrojnim luksuznim hotelima, preporučujući pritom Istru kao novootkrivenu destinaciju za ljubitelje hrane, pića i luksuza.

 • Hidden Europe: Skrivena Istra

  English
  [530.37 kB]


  Unutrašnjost Istre je istinski magično mjesto, sa svojim slikovitim brdskim lokacijama, neosvojivim dvorcima i skrivenim srednjovjekovnim utvrdama, a da i ne spominjemo jednu od najboljih kuhinja, vina i maslinovih ulja. A sve je blizu obale – na ovom kompaktnom području gotovo niti jedno mjesto nije udaljeno od mora više od sata vožnje.

 • Metro Herald: Ne žurite napustiti Istru, uživajte u njoj

  English
  [1.43 MB]


  Istra ima slavnu poveznicu sa Jamesom Joyceom, no hrvatski poluotok nudi mnogo više od toga. Poznata po maslinovom ulju, tartufima, plodovima mora i vinu, Istra je raj za sve gurmane. Dodajte divan scenarij, plivanje u toplim vodama i bogatu povijest, pa, kako nećete sve to voljeti, piše Kevin Gleeson.

 • Oscar's: Od tartufa do malvazije

  Deutsch
  [7.34 MB]


  Kulinarsko putovanje Istrom, putovanje je na koje vrijedi krenuti. Istra nudi puno više no što se to čini na prvi pogled – opisuje Oscar's Magazin, časopis namijenjen stručnjacima koji za svoje čitatelje prati novitete i trendove iz svijeta hotelijerstva, gastronomije i turizma...

 • Vinum: Kraljevstvo malvazije

  Español
  [1.70 MB]


  Očarat će vas svojom obalom i mamiti mirisom šuma, vinogradima i maslinicima i krajolicima s čempresima koji se uzdižu u nebo. Nalazimo se u Istri, u regiji malvazije, koja na trenutke podsjeća na Veneciju i Toskanu, a zatim vam se prikazuje u svojoj autentičnosti. Lijepa s velikim L, zavodljiva... nikoga ne ostavlja ravnodušnim...

 • Bild am Sonntag: Istra kao bolja Italija?

  Deutsch
  [762.34 kB]


  Tartufi, istarski pršut i sir, kamenice i svježi plodovi mora, zeleni brežuljci prekriveni vinogradima, maslinicima i čempresima, vijugave cestice do gradića s veličanstvenim palačama... Možda Istra i nije bolja Italija, no dobar original vrijedniji je od najbolje kopije!

 • Dove: Istarski svjetionici

  Italiano
  [3.80 MB]


  Časopis Dove svojim čitateljima predstavlja Hrvatsku i Istru i predlaže novu avanturu, ljetovanje u svjetionicima koji omogućuju apsolutni odmor na plaži, gdje luksuz nije potreban, a idealni su za upoznavanje 445 km istarske obale...

 • Symmetry: Uronite u Istru

  English
  [922.96 kB]


  U sve popularnijem australskom magazinu dostupnom jedino putem iPada, američki bloger Adam McCulloch objavio je članak o Istri koju opisuje kao regiju iznimnih delicija od tartufa, zapanjujuće arhitekture te prirodnih ljepota koja ga podsjeća na slike renesansnih slikara. Svoje putovanje Istrom naziva kulinarskom Odisejom...

 • Qui Touring: Poluotok skrivenog blaga

  Italiano
  [9.13 MB]


  Dvomjesečnik koji njeguje samo odabranu turističku tematiku provjerenih utisaka otkriva skrivene vrednote istarske zemlje, veličanstvenog tartufa, tradicijski slijed maslinova ulja i vina u gastronomiji koju, kako urednici ističu: Ne smijete propustiti! Unutrašnjost Istre uspoređuje se s talijanskom Toskanom kakva je nekada bila, mirna i autentična, a o kristalnom Jadranu i skrivenim uvalama govori se kao o idiličnim, gotovo rajskim mjestima. Specijalno izdanje dostupno je na punktovima Touringa (www.touringclub.it/dove).

 • The Rolls-Royce Enthusiasts’ Club 2013 Yearbook

  Ripe for Discovery
  [345.44 kB]


  Istra, smještena na zapadnoj obali Hrvatske, jedno je od dragocjenih tek rijetkih odredišta u Europi koje se uistinu može opisati kao neotkriven dragulj...

 • Inspire Travel: Gastronomski užitak

  English
  [1.72 MB]


  Središnja je Europa raj za gurmane – s restoranima ovjenčanima Michelinovim zvjezdicama, mjestima za lov na izvanredan tartuf i najboljim sirevima na svijetu. Recite tartuf i izgovorili ste riječ koja pobuđuje erotične i gurmanske ideje, pisao je poznati francuski gastronom Brillat-Savarin 1825. Istra je poluotok u Jadranskom moru poznat po svemu što ima veze s tartufom!

 • Feinschmecker: Reportage

  Deutsch
  [6.89 MB]


  Jedan od vodećih svjetskih gourmet magazina predstavio je Istru na 18 stranica, a autor Achim Becker
  nije krio oduševljenje hranom koju je kušao i biranim vinima te cjelokupnim ugođajem koji prati istarsku eno-gastronomsku ponudu i zaključuje da "život može biti lijep kada je čovjek u Istri i kada jede u Istri".

 • Feinschmecker: Istrien Genuss und Magie

  Deutsch
  [5.42 MB]

 • imbibe:The Istria Boys


  Iako su međunarodne sorte poput merlota, muškata, chardonnaya, sivog pinota ili sauvignona blanc uobičajeno nalaze u istarskim vinima, istarske su autohtone sorte malvazija, refošk i teran smjestile ovu regiju na svjetsku scenu prepunu vina.

  imbibe: 09/12

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking