Flos Olei: World's 2nd Best Olive Oil Region

08.03.2015.

Prestižni talijanski vodič u svijet maslinovih ulja, Flos Olei, već niz godina pozicionira Istru u sam svjetski vrh, na visoko 2. mjesto, odmah iza talijanske Toskane, u proizvodnji kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

Vodič upoznaje svoje čitatelje s dokazano najboljim svjetskim maslinovim uljima među kojima su i ona istarskih proizvođača, niz godina nagrađivanih i uvrštenih među najbolje svjetske maslinare.

Istria - World's 2nd Best Olive Oil Region:
2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

Flos Olei u svojem novom izdanju nastavlja s postavljanjem ambicioznog cilja: pružiti transparentnu i iscrpnu informaciju o ponudi svjetskog maslinarstva. Pored toga, predstavlja koristan priručnik za upoznavanje različitih aspekata maslinarstva, kako za potrošače, tako i za stručnjake.

Glavni urednik vodiča Marco Oreggia, novinar i enogastronomski kritičar, savjetnik je utjecajnih specijaliziranih časopisa svoje struke. Ovaj diplomirani agronom tehničko je iskustvo stekao na polju ekstra djevičanskog maslinovog ulja, najprije dugogodišnjom kvalitetnom ugostiteljskom djelatnošću, što je kasnije potvrdio dobivanjem titule senzornog analitičara (degustatora) pri CCIAA-i iz Rima.

Trenutno je uvršten u Nacionalni popis tehničara i eksperata djevičanskih i ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Organizator je brojnih konvencija, radionica, degustacija i ostalih događanja na području maslinarstva u Italiji i inozemstvu.

Opširnije o vodiču Flos Olei:
» www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/gastronomija/vodici/flos-olei

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking