20.01.2014.

Siječanjske aktivnosti Turističke zajednice Istre

U Turističkoj zajednici Istarske županije početak godine redovito označava brojne aktivnosti na području promocije u inozemstvu pa je tako siječanj, a pogotovo njegova druga polovica, ispunjena brojnim poslovnim radionicama i turističkim sajmovima.

U sklopu sajamske promocije Istra se predstavlja diljem Europe i svijeta u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, dok su posebno osmišljeni i nastupi na zasebnim prezentacijam u Moskvi, Kijevu i Dublinu.

Prva postaja je Moskva, 22. siječnja, gdje se održava poslovna radionica Sell Croatia koju već tradicionalno organizira Hrvatska turistička zajednica. Samo dva dana kasnije, 24. siječnja, ista će se održati i u Kijevu. Radionice se održavaju za hrvatske, ruske i ukrajinske partnere, a zbog velikog emitivnog tržišta one su i iznimno važne. Upravo je rusko i ukrajinsko tržište intenzivno raslo posljednjih desetak godina te postoji velik broj turoperatora i turističkih agencija koje žele raditi s našom zemljom i traže partnere u Hrvatskoj i u Istri.

Treće odredište Turističke zajednice Istre je Dublin Holiday World Show koji se održava od 24. do 26. siječnja, specijalizirani turistički sajam na kojem županijska Turistička zajednica ima samostalan štand.

Dublin je iznimno zanimljiv za dodatno predstavljanje naše županije kao turističke destinacije jer od proljeća kreće nova avionska linija koja će spajati Dublin i Pulu. Prvi let zakazan je za 19. travnja, a ovogodišnja će linija trajati sve do 31. listopada.

Irska nacionalna aviokompanija Aer Lingus uspostavila je dvije rotacije tjedno, utorkom i subotom. Upravo zbog promocije novog leta planirane su značajnije aktivnosti na tržištu Irske, a sudjelovanje na Dublin Holiday World Showu jedna je od njih.

» Opširnije o novoj avio liniji Dublin - Pula
» Pregled sajamskih nastupa u 2014. godini

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking