22.01.2014.

Kamp Valalta najbolji naturistički kamp Europe

Naturistički kamp Valalta u Rovinju osvojio je prestižno priznanje kojeg dodjeljuje nizozemski autoklub ANWB i to za najbolji kamp Europe za 2014. godine - The Best Naturist Campsite 2014.

Ugledno priznanje ANWB-a, uručeno na gala prijemu u Utrechtu za vrijeme popularnog turističkog sajma Vakantiebeurs, nedvojbeno potvrđuje da se upravo u Hrvatskoj nalazi jedan od najkvalitetnijih europskih naturističkih kampova, što je posebno značajno imajući u vidu da je baš na našim područjima i započeo europski naturizam.

Posebnu nagradu Alan Rogers Progress Award 2013 – Runner Up osvojio je i kamp Krk. No, svakako vrijedi istaknuti i činjenicu da je u grupi među četiri nominirana kampa u kategoriji najboljeg naturističkog kampa Europe, Hrvatska imala čak dva predstavnika i to oba dva iz Istre - uz rovinjsku Valaltu i naturistički kamp Solaris u Poreču.

Uz objavu osvojene titule navodi se da će gost-naturist u kampu Valalta pronaći sve što bi kamp trebao ponuditi - privatnost i prostranost kao i obilje sadržaja u kampu, ali i destinaciji.

Kampovi odabrani u posebnim kategorijama najboljih na ljestvici ANWB-a biraju se na osnovu glasova čitatelja magazina Kampeer en Caravan Kampioen kao i korisnika kamping vodiča ANWB-a te recenzija stručnjaka ovog autokluba.

ANWB: Najbolji kampovi za 2014 (Campings van het Jaar 2014):

www.anwb.nl/m/nieuwsdetail/content/documents/anwb/nieuws/kamperen/2014/januari/campings-van-het-jaar-2014/campings-van-het-jaar-2014

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking