23.01.2014.

U Moskvi predstavljena hrvatska turistička ponuda

U sklopu službenog boravka u Ruskoj Federaciji, zamjenik ministra turizma RH Ratomir Ivičić održao je 22. siječnja u Moskvi konferenciju za medije na kojoj je sudjelovala i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić. Medijima je predstavljena turistička ponuda Republike Hrvatske u 2014. godini, ali isto tako i investicijske mogućnosti u turistički sektor. Također, zamjenik ministra sastao se s najvažnijim partnerima u Rusiji te sudjelovao na radionici hrvatskih i ruskih partnera, koju organizira Hrvatska turistička zajednica, s ciljem aktivnije promocije i jačanja pozicije Hrvatske na pojedinom tržištu te dodatnog jačanja suradnje.

Zamjenik je tom prilikom naglasio važnost i potencijal ruskog tržišta za hrvatski turizam te izrazio uvjerenje da će Hrvatska i ove godine biti traženo i privlačno odredište za odmor ruskih turista. Također, istaknuo kako je Vlada RH donijela odluku o objavi javnog poziva za lokaciju Kupari I, za koju se izbor investitora očekuje u prvoj polovici godine te da će se tijekom 2014. godine provesti i privatizacija ostalih turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu.
„Rusko tržište za nas je strateško tržište, a ovdje smo kako bi suradnja bila još bolja. Želja nam je ove godine ponovno privući 200 tisuća turista iz Rusije, a vjerujem da zajedničkim radom, kroz nekoliko godina možemo doseći brojku od 500 tisuća turista godišnje. Velik interes za radionicu na kojoj je sudjelovalo oko 180 partnera iz Rusije, govori i o velikom interesu za poslovanje s Hrvatskom. Upravo zbog toga vjerujem kako su zacrtani ciljevi ambiciozno postavljeni, ali i ostvarivi“, istaknuo je Ivičić te dodao kako se od ove godine uvode višekratne vize s trajanjem od 180 dana, te da se i dalje radi na pojednostavljivanju dobivanja viza za Hrvatsku.

Meri Matešić, direktorica Glavnog ureda HTZ-a, naglasila je kako rusko tržište ostaje među prioritetnima: „U ovoj godini, HTZ će izravno i putem svog predstavništva, ali i putem suradnje s tijelima nadležnima za izdavanje viza, pojačati sve napore i aktivnosti kako bi ruskim turistima Hrvatska ponovno postala privlačna i bliska destinacija. Ova radionica pokazuje da smo na pravom putu, a vjerujemo da će brojne planirane aktivnosti i potpuno novi identitet hrvatskog turizma, osmišljen u 2014. godini, uvelike doprinijeti povratku ruskih gostiju.“

Na konferenciji za medije koju je pratilo oko 170 novinara, bio je prisutan i Igor Pokaz, veleposlanik RH u Rusiji. On je istaknuo kako je Rusija strateški partner i da je međudržavna suradnja iznimno bitna te da se suradnja na turističkom planu želi dodatno intenzivirati.

Hrvatska se delegacija, na čelu sa zamjenikom Ivičićem, susrela s brojnim ruskim partnerima i predstavnicima vodećih turoperatora, kao što su Biblioglobus, Paks, Interunion, TUI, Russian Express, Ertzog, Neva, Jel Travel, Vand i Adriatic Tours, a s kojima se razgovaralo o mogućnostima unaprjeđenja suradnje, a nakon konferencije održana je poslovna radionica u organizaciji Hrvatske turističke zajednice na koju se prijavilo i 14 značajnih hrvatskih te čak stotinu zainteresiranih ruskih poslovnih subjekata.

Hrvatska turistička zajednica

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking