28.01.2014.

Zeleni Mediteran u zelenoj Irskoj

Istra je svoju turističku ponudu ove godine po prvi puta predstavila samostalno i na irskom sajmu posvećenom putovanjima, Holiday World Showu u Dublinu. Budući da se uvodi nova avionska linija koja će spajati Irsku s Istrom, planirane su dodatne promotivne aktivnosti na ovom tržištu. Podsjetimo, linija AerLingusa iz Dublina kreće 19. travnja, a trajat će do 31. listopada, uz dvije rotacije tjedno, utorkom i subotom.

Sajam Dublin Holiday World Show 2014 najveći je pojedinačni event u pogledu putovanja i turizma na području Irske, organiziran od strane specijalizirane tvrtke TRAVEL Extra/Holiday World Show iz Dublina, a odvija se u RDS Simmonscourt areni kapaciteta cca 5.000 četvornih metara.

Sajam je službeno otvoren u petak 24. siječnja, uz prisustvo gradonačelnika Dublina Oisína Quinna i ministra turizma, transporta i sporta Michaela Ringa.

Uz štand Turističke zajednice Istre bili su smješteni i štand TZ Dubrovačko-neretvanske te zajednički štand Turističkih zajednica Splita, Šibenika, Zadra i Like, a u posjet su nam pristigli i veleposlanica Hrvatske u Republici Irskoj Jasna Ognjatovac i direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu Tonko Rilović.

Već je prvog, još radnog dana, posjećenost sajma bila jako dobra, a odaziv i zainteresiranost publike za Hrvatsku i Istru ni tijekom vikenda nije jenjavala. Predstavnici agencija i turoperatora također su iskazali zanimanje za uspostavljanje novih i jačanje postojeće poslovne suradnje, posebno u smislu razvijanja daljnjih aktivnosti i organizacije budućih press putovanja. Dodatne informacije o našoj destinaciji zatražilo je i nekoliko važnih medija među kojima The Irish Times.

Tijekom trodnevnog trajanja, ovaj turistički sajam obišlo je 50.000 posjetitelja. Prosjek godina gostiju sajma je oko 45 godina. Na Holiday World Showu sudjelovalo je 75 zemalja iz cijelog svijeta.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking