24.01.2014.

Rovinj – među 5 najfotografiranijih gradova na Mediteranu

Poznati svjetski pretraživač Google, uz pomoć vlastitih servisa Panoramio, Google Maps i Google Earth, objedinio je na web stranici www.sightsmap.com sve fotografije s geolokacijskim informacijama u jednu toplinsku mapu koja prikazuje najfotografiranija mjesta na svijetu.

Ljestvicu najfotografiranijih gradova svijeta predvodi New York, drugo mjesto zauzima Rim, treća je Barcelona, te Pariz na četvrtom i Istanbul na petom mjestu. Na toj se ljestvici Rovinj nalazi na 59. mjestu, na 5. je mjestu na Mediteranu, te na 1. mjestu u regiji. Iza Rovinja, u regionalnom pregledu, slijede Split, Zadar, Beograd, Plitvička jezera, Dubrovnik i drugi gradovi.

U Rovinju su, prema portalu www.sightsmap.com najviše fotografirane lokacije crkva sv. Eufemije, ulica Grisia, Trg m. Tita, Multimedijalni centar MMC i Franjevački samostan.

Turistička zajednica Rovinj-Rovigno

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking