26.02.2014.

Posebno izdanje švedskog magazina Vina svijeta o Hrvatskoj

Najpoznatija svjetska gradska vijećnica Stadshuset u srcu Stockholma (poznata po dodjeli Nobelove nagrade), 18. veljače bila je domaćin prezentacije novog broja eno-gastro magazina ”Världens viner” koji na 124 stranice Hrvatsku po prvi put na skandinavskom tržištu predstavlja kao vrhunsku eno–destinaciju. Glavni urednik Johan Franco Cereceda i vlasnik magazina Åke Jacobsson u pozdravnom govoru okupljenim gostima biranim su riječima opisali Hrvatsku kao novootkrivenu eno-destinaciju, uz osobne detalje doživljene u Hrvatskoj. Istoimeni magazin  2010. godine u Parizu proglašen je najboljim magazinom za vina, a nekoliko reportaža o Hrvatskoj objavljeno je i na njegovim Facebook stranicama.

”Hrvatska je u Švedskoj prepoznata kao turistička destinacija već godinama, a poznata nam je i činjenica da hrvatska vina redovno odnose nagrade na prestižnim svjetskim eno-natjecanjima, no zatekla nas je činjenica fenomenalne kvalitete vina koja smo kušali”, izrazio je svoje oduševljenje doživljenim glavni urednik Johan Francio Cereceda.

Istru i Dubrovačko-neretvansku  županiju Cereceda je posjetio u jesen 2013. godine u sklopu studijskih putovanja organizirianih na inicijativu švedskog predstavništva HTZ-a.

Upoznavanjem ponude svake vinarije na svom proputovanju hrvatskim vinogorjima, postao je svjestan koliko toga tek treba otkriti i naučiti o hrvatskim vinima. Vrhunska kvalitetna vina dočekala su ga u svakoj novoj vinariji, a u magazinu uz pregled svih vinogorja i vrsta loza donosi i mali prigodni eno-rječnik preveden sa švedskog na hrvatski jezik.

Opširnije:
» Hrvatska turistička zajednica

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking