28.02.2014.

Sondi i Turističkoj zajednici Poreča međunarodno priznanje za rebranding destinacije Poreč

Novi vizualni identitet Poreča uvršten je među najefektnije transformacije brandova u svijetu za prošlu godinu te se tako turistički brand Poreča našao u društvu s onima poput: Fiji Airways, Hyatt Hotel, ili National Bank of Kenya.

REBRAND je vodeći svjetski izvor koji se bavi pitanjima inoviranja brandova te po principu prikaza izgleda i ponašanja brandova “prije” i “poslije” njihove transformacije, odabire komunikacijske strategije koje su ostvarile najbolji emocionalni doseg i zadovoljile strateške ciljeve branda, a vodeći pritom računa o trenutnim okolnostima.
Rebrand priznanje dodjeljuje se već deset godina, a prate ga mediji kao što su “The Wall Street Journal”, CNN, Bloomberg te brojne knjige i tiskovine.

U žiriranju je sudjelovalo 10 članova, priznatih brand konzultanata iz međunarodnih kompanija.

Natječaj za vizualni identitet TZ-a Poreč zaključen je u prosincu 2012. godine odabirom rješenja Sonde: You Complete Us / Ti nas upotpunjuješ, od strane šesteročlanog žirija, nakon čega počinje njegova postepena implementacija, a koja će uskoro kulminirati izdavanjem nove imidž brošure destinacije, predviđene za kraj ožujka 2014.

Pojašnjenje koncepta novog branda:
Mozaik je element po kojem je grad Poreč oduvijek prepoznatljiv, no u današnje vrijeme interpretira se dublje od fizičkog mozaika, odnosno kao mozaik doživljaja. Mozaik stoga ostaje prepoznatljiv vizualni element, međutim izveden je kroz znatno suvremeniju i višeznačniju izvedbu te koncept podrazumijeva mozaik doživljaja koji biva kompletan dolaskom pojedinca kojem se obraćamo. Uz mozaik (i povijesni i doživljajni), ono što je najvažnije istaknuti u Poreču jest činjenica koliko je u to mjesto duboko ukorijenjena posvećenost gostu i koliko ga zapravo ljubav prema gostu određuje. Prvi vodič kroz grad napisan još 1845. godine, a prvi hotel izgrađen 1910. g. pa se slogan YOU COMPLETE US obraća krajnjem korisniku – posjetitelju, poručujući mu da je on komponenta čijim dolaskom grad tek biva potpun. Pozivan, u spoju s grafičkim rješenjem suvremenog mozaika komunicira mu: Ti si kockica koja naš mozaik čini potpunim. Ti nas upotpunjuješ...

Više informacija o nagradi: www.rebrand.com/distinction-city-of-porec

Turistička zajednica Grada Poreča