11.03.2014.

Istra na sajmu Fiets en wandelbeurs

Fiets en Wandelbeurs najveći je sajam u Nizozemskoj za biciklizam i pješačenje koji se početkom ožujka održava u Amsterdamu. Ove je godine sajam pohodilo oko 20,100 posjetitelja što je gotovo isto kao i prošle godine, kada je došlo do velikog povećanja u odnosu na prethodnu godinu. Kao i lani termin sajma "poklopio" se s odvijanjem karnevala, što je moglo utjecati na manji broj posjetitelja, no to se nije dogodilo.

Zainteresirani posjetitelji na sajmu su mogli pronaći široku ponudu proizvoda i usluga vezano uz biciklizam i pješačenje, uključujući proizvode, organizatore putovanja i turističke zajednice.

Prema podacima organizatora sajma, zanimljivo je da većina posjetitelja posjeduje više ili visoko obrazovanje i da imaju dobre prihode, a žele se dobro pripremiti za buduća putovanja i voljni su potrošiti s tom namjerom. Najvećim su dijelom sajam posjetili ljudi između 40 do iznad 50 godina, ali bilo je i mladih te obitelji s djecom, čiji se udio planiranju ovakvih putovanja znatno povećao, a i dosta ih je posjetilo štand Istre i Kvarnera.

Naime, Turistička zajednica Istarske županije u svojem se ovogodišnjem nastupu udružila s Turističkom zajednicom Kvarnera, na štandu veličine od 18 četvornih metara, za kojeg je dodatno pripremljen i pano s geografskim položajem ovih regija u Hrvatskoj i u odnosu na Europu. To je dalo i dodatne poticaje posjetiteljima da uvide mogućnost boravka u obje regije uz vrlo raznoliku ponudu sadržaja za kojima tragaju.

Mnogi koji su posjetili štand bili su unaprijed dobro pripremljeni i znali su mnogo o Istri, neki od njih su čak čuli i za Parenzanu. Većina ih je već znala ono što žele za svoje praznike. Veliko je zanimanje iskazano za biciklističke staze na asfaltu, a prema pretpostavkama, više je interesa bilo za biciklizam nego za pješačenje i planinarenje.

Sajam Fiets en Wandelbeurs iduće će se godine održati u subotu i nedjelju 31. siječnja i 1. veljače.

» www.fietsenwandelbeurs.nl

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking