13.03.2014.

Red Bull Air Race za mjesec dana u Rovinju

Rovinj će za točno mjesec dana postati pozornica Svjetskog prvenstva Red Bull Air Race 2014. Najbrži sport na nebu vratio se nakon tri godine pauze, a prva utrka na Mediteranu nakon Barcelone 2009. godine održava se u Hrvatskoj, i to prvi put u povijesti natjecanja.

Odbrojavanje do druge utrke Red Bull Air Racea koja  se 12. i 13. travnja održava u Rovinju službeno je započelo. „Izuzetna nam je čast što je Rovinj ovim velikim spektaklom dobio čast svijetu pokazati svoju jedinstvenu ljepotu“, rekao je Giovanni Sponza, gradonačelnik Grada Rovinja na tiskovnoj konferenciji održanoj u rovinjskom hotelu Lone. „Siguran sam da ćemo pokazati da smo odlični domaćini“, dodao je.

„Istarska županija svjesna je da su ovakve manifestacije najbolji put do promocije županije u cijelom svijetu. Red Bull Air Race sigurno je kruna svih dosadašnjih, prvenstveno sportskih, događanja ovdje u Istri“, rekao je istarski župan Valter Flego.

Tomislav Popović, član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre dodao je da je ovim natjecanjem kreiran kvalitetan razlog da posjetitelji dođu u Rovinj, i obilježe ulazak u turističku sezonu, dok je ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin istaknuo kako će ovo natjecanje Hrvatsku staviti na neku sasvim novu kartu.

Dvanaest najboljih svjetskih pilota svojim će vještinama za mjesec dana razveseliti tisuće gledatelja i obožavatelja zrakoplovstva diljem svijeta. Britancu Paulu Bonhommu, nositelju posljednja dva naslova prvaka te pobjedniku prve utrke u Abu Dhabiju, u utrci za trećim uzastopnim naslovom na put će pokušati stati 11 vrhunskih svjetskih pilota iz devet zemalja.  Prvenstvo će nakon Rovinja posjetiti i SAD, Maleziju, Kinu, Poljsku i Veliku Britaniju. Hannes Arch (trenutno drugoplasirani) i Matthias Dolderer iskoristili su ovu priliku da posjete lokaciju i upoznaju se s uvjetima koji će ih dočekati na utrci u Rovinju.

„Za mene je ovo kao utrka kod kuće jer je veoma blizu Austriji i svi moji prijatelji i obitelj doći će u Rovinj“, rekao je Arch. „Poseban je osjećaj ponovno letjeti iznad Mediterana, a Rovinj nam donosi novu stazu što je za nas veliki izazov“, dodao je Nijemac Dolderer. 

Rovinjska staza pružat će se uz samu obalu u neposrednoj blizini starogradske jezgre što će ponuditi  izvanrednu kulisu za ovaj dosad neviđeni zračni spektakl u Hrvatskoj. „Veoma smo uzbuđeni što po prvi put u povijesti Red Bull Air Race natjecanja dolazimo u Hrvatsku“, rekao je Erich Wolf, izvršni direktor natjecanja. „Ovaj sport ima mnogo obožavatelja u Hrvatskoj, a prekrasni Rovinj zasigurno je odličan izbor za održavanje utrke.“

Nakon održane tiskovne konferencije, takozvani „kum“ Red Bull Air Race natjecanja Peter Besenyei posjetiteljima na obali oduzeo je dah svojim nevjerojatnim letom iznad mora. Peter je za vrijeme konferencije izjavio kako je presretan što je natjecanje došlo u Hrvatsku te kako će fotografije prekrasnog Rovinja nakon 13. travnja zasigurno obići svijet.

» Opširnije o Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race 2014

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking