20.03.2014.

20. eko-akcija Istra blista posvećena zaštiti biljaka i životinja

Na pulskom kupalištu Mornar, u četvrtak 20. ožujka, prigodno je započelo 20. izdanje ekološko-edukativne akcije Neka moja Istra blista, koja je ove godine posvećena ugroženim biljnim i životinjskim vrstama na našem poluotoku.

Otvaranju su prisustvovali članovi Koordinacijskog odbora eko akcije gđa. Liljana Dravec, gđa. Patricija Smoljan i dr. Elvis Zahtila sa svojim suradnicima iz Javne ustanove Natura histrica, dožupan Istarske županije Miodrag Čerina, direktorica TZ grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, predstavnica Grada Pule Loris Mošnja, ravnatelj JU Kamenjak Igor Pasini, predstavnik Morske škole Valsaline Vladimir Miljević te ravnateljica, učiteljice i učenice OŠ Stoja.

U ime organizatora akcije Turističke zajednice Istarske županije koordinatorica akcije Tamara Ninković i upoznala je prisutne s promotivnom kampanjom ovogodišnje eko-akcije i porukama usmjerenim ka senzibiliziranju lokalnog stanovništva i posjetitelja na ugrožene vrste Istre te provođenju mjera njihove zaštite.

Budući je ove godine želja članova Koordinacijskog odbora eko akcije bila da učenici osnovnih škola sudjeluju u izradi ovogodišnjeg izgleda plakata akcije, ovom su prigodom predstavljene učenice OŠ Stoja čiji su likovni radovi odabrani za oblikovanje plakata - Anja Kuzmić (VII. razred), Kaja Radošević (VIII. razred) i Emma Kliman (VII. razred), s mentoricom prof. Nade Žunec.

Prisutne su pozdravili direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj, koja je istaknula značaj cijelog sustava turističkih zajednica u uspješnom provođenju eko akcije, kao i predstavnik sponzora akcije Zagrebačke banke Pula Valter Šarić. Izuzetno je pohvalio eko akciju i njenu temu, ali i apelirao na postojanje divljih deponija, kojih ipak ima u daleko manjem broju nego na početku eko akcije, te predložio da se tema ponovno obradi kroz ovu akciju.

Učenici prvog razreda OŠ Stoja otplesali su pačji ples, dok su učenici četvrtog razreda izveli prigodne recitacije i tako pokazali da su, pored vrsnih likovnih talenata, veliki plesači i recitatori.

U ime Nature histrice Slavko Brana prezentirao je plakat posvećen sredozemnoj medvjedici i održao edukacijsko predavanje. Najavio je i uskoro dovršenje i postavljanje natpisa-ploča koje će biti postavljene uz plaže.

Uz boravak na ugodnom proljetnom suncu, posjetitelji su se na popularnom puslkom kupalištu zadržali u nadi da će ipak možda naići sredozemna medvjedica koja se na ovoj plaži udomaćila tijekom zimskih mjeseci.

» www.istra.hr/hr/ostalo/tzi/projekti/neka-moja-istra-blista

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking