26.05.2014.

Premijera u Beču: Večera uz vrhunska maslinova ulja iz Istre

U još jedan veliki uspjeh istarske gastrononije na međunarodnom tržištu, koji će zasigurno dodatno doprinijeti njezinom rangiranju kao jedne od najzanimljivijih europskih turističkih odredišta za gurmane, mogli su se uvjeriti uzvanici na posebnom događanju održanom proteklog tjedna u Beču.

Heinrich Zehetner, jedan od vodećih  stručnjaka u svijetu maslinovog ulja, upriličio je izvanredni događaj 20. svibnja u restoranu Herrlich hotela Steigenberger Herrenhof. Za uzvanike, novinare i ljubitelje hrane, organizirao je prezentaciju vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz Istre.

Na ekskluzivnoj degustacijskoj večeri, različita su maslinova ulja proizvođača Agro Millo iz Buja i Olea B.B. iz Rapca, poslužena na način da svojim veličanstvenom okusima začine i dodaju profinjeni ukus izvrsnim delicijama. Osoblje restorana posluživalo je maslinovo ulje na način da su se kapi ulja kao začin dodavale  gotovim jelima za postizanje završnog toucha. Pri tom je Heinrich Zehetner komentirao i opisivao svako pojedino djevičansko ulje.

Na međunarodnoj gurmanskoj sceni Heinrich Zehetner smatra se jednim od najtraženijih kušača i stručnjaka kada je riječ o maslinovom ulju. Španjolska vlada ga uvijek nanovo dovodi u svoje regije u kojima se proizvode maslinova ulja kako bi savjetovao tamošnje proizvođače o načinima poboljšanja kvalitete. Na svoja ga putovanja redovito pozivaju i organizatori putovanja na luksuznom brodu za krstarenja, MS Europa, radi vođenja prezentacija o najboljim svjetskim maslinovim uljima na posebnim gurmanskim krstarenjima, na kojima sudjeluje uz vrhunske kuhare. Heinrich Zehetner je i poznati zastupnik legandarnih maslinovih ulja Veronelli koja pribavlja za najbolje kuhare u Austriji i Njemačkoj.

Nakon godina priprema, dr. Wolfgang Neuhuber iz A.R.T. RedaktionsTeama iz Salzburga, koji već 16 godina uspješno vodi PR promociju za Turističku zajednicu Istarske županije na austrijskom tržištu, prije dvije godine je na poziv direktora Ureda Turističke zajednice Istre Denisa Ivoševića, uspio dovesti Heinricha Zehetnera u Istru.

Stručnjak za maslinova ulja iz Mondseea kod Salzburga proveo je tjedan dana u Istri kod vodećih proizvođača maslinova ulja i od tada je jedan od najvažnijih zagovornika za nove kvalitete, koje je opisao kao „apsolutnu svjetsku klasu“. Nakon njegova posjeta, istarska maslinova ulja nisu bila predstavljeno samo na brodu MS Europa, već su oduševila kuharske zvijezde i najbolje restorane na alpskom području.

Večera u bečkom restoranu Herrlich popraćena je vinima iz vinarije Franca Armana, a uz Olivera Armana, eventu su prisustvovali i Duilio Belić (Olea B.B.) te Valter Smilović (Agro Millo).

Večera istarskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja označila je početak predljetnih tjedana maslinovog ulja u hotelu Steigenberger Herrenhof, u kojem će se sve do kraja lipnja izvrsne delicije u restoranu Herrlich sljubljivati s maslinovim uljima iz Istre.


A.R.T. RedaktionsTeam, Salzburg

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking