25.05.2014.

Predsezona u Istri vrvi velikim glazbenim eventima

Istra je već niz godina poznata po brojnim glazbenim eventima koji se održavaju tijekom ljeta, no status Istre kao regije zabave započinje već u predsezoni.

U prilog tome govore eventi koji se održavaju već u travnju i svibnju, kao što su Pula Seasplash partiji organizirani u pulskim podzemnim tunelima, Big Spring Break u Kanegri, Lighthouse Festival elektronske underground glazbe te Spring Jam na poluotoku Lanterna u Taru.

Četvrto izdanje rovinjskog Avantgarde jazz festivala sa sedam vrhunskih koncerata proteže se kroz gotovo dva mjeseca, od svibnja do srpnja. Festival koji se već profilirao u jedan od najkvalitetnijih glazbenih događanja, zadovoljit će i najzahtjevnije poklonike ovog glazbenog stila i vrhunske glazbe.

Iz svibnja u lipanj uvodi nas Tear it up!Rockabilly festival koji u Medulinu okuplja ljubitelje 50-ih uz veselu rock glazbu i prekrasne oldtimere, cjelodnevne programe i posjetitelje koji pristižu iz sasvim drugog vremena.

Koncem svibnja započinje peto izdanje Umaginationa uz impresivan line up za sve ljubitelje vrhunske elektronske glazbe. Svjetske DJ zvijezde Alesso i Fedde Le Grand headlineri su rođendanskog izdanja istarskog festivala, a na pozornici ATP Dance Arene pridružit će im se i Thomas Gold, Danny Avila, Tujamo te grupa Vanillaz. Nakon spektakularnog otvaranja, vruća party sezona u Umagu nastavlja se već početkom lipnja uz Springbreak Croatia i afterparty igre, zabave, partije na bazenima, natjecanja, sportove na vodi...

Poreč je svojim gostima pripremio Poreč Rise Up 2014 uz poznate svjetske izvođače i brojne popratne programe. Mjesto vrhunske zabave gdje će se tijekom tri lipanjska dana prepuna zabavnih i sportskih programa, neodoljive gastronomske ponude, raznovrsnih ukusnih zalogaja i odličnih vina, u goste pristići svjetski izvođači i vrhunska imena kao Shaggy, pjevač s Jamajke, svjetske top ljestvice osvojio je mega hitom Boombastic. Groznicu subotnje večeri razbuktat će Inna, koja je singlom Hot stigla na vrh glazbenih ljestvica.

I kao što kaže naslov njenog novog albuma - Party Never Ends - party u Istri odista nikad ne prestaje, jer nakon zaigrane predsezone i vruće sezone, slijedi i jesen prepuna vrhunskih festivala: Outlook i Dimensions festival u Puli, Unknown festival u Rovinju...

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking