30.05.2014.

Valamar gourmet bloggers tour: talijanski blogeri otkrivaju čudesnu Istru

U organizaciji Valamar hotela i ljetovališta te Turističke zajednice Istarske županije, osam talijanskih blogera otkrivat će, od petka 30. svibnja do ponedjeljka 2. lipnja, prirodne ljepote i bogatu istarsku povijesnu i kulturnu baštinu.

Ideja Valamar Gourmet Bloggers Toura proizašla je nakon sastanka organizatora s dva blogera s područja Toskane, Silviom Ceriegijem i Alessandrom Bertinijem, a s ciljem upoznavanja talijanskih blogera koji se bave temama putovanja i gastronomije, sa svim ljepotama Istre koju nazivaju i 'novom Toskanom'.

Turneja talijanskih blogera započinje u Poreču: prva je postaja Parentino wine bar u kojemu će kušati vrhunske lokalne sireve, pršut i istarska vina. Otkrivanje Istre nastavlja se turističkim razgledavanjem povijesne jezgre Poreča i posjetom Eufrazijevoj bazilici, jednoj od najljepših građevina antičke povijesti i građevini koju je UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom.

Još jedna postaja na ovoj turneji biti će i Valamarova Villa Polesini, prekrasna vila iz 19. stoljeća koja se nalazi uz samu morsku obalu i predstavlja savršenu lokaciju za elegantna vjenčanja. Talijanski  blogeri uživat će i u novo obnovljenom hotelu Valamar Zagreb s četiri zvjezdice, koji se nalazi na obali, u mirnom okruženju, samo nekoliko minuta udaljenom od starog grada Poreča.

Osam talijanskih blogera izabrano je od strane Silvia Ceriega i Alessandra Bertinija na osnovu njihovih bogatih iskustava u području putovanja i gastronomije te velikog utjecaja na društvenim mrežama, što su i bili preduvjeti za sudjelovanje u ovoj turneji.

Iskustva talijanskih blogera možete pratiti uživo putem Facebooka, Instagrama i Twittera s oznakama hashtags#ValaTrip i #Valamar.

Valamar - Riviera Adria d.d. Poreč