02.06.2014.

BBC u Istri snima emisiju Gateways

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu u Hrvatsku u lipnju dolazi ekipa BBC-a koja će u Istri snimati epizodu svoje emisije Gateways.

Epizoda će biti objavljena kao dio serije 6 Gateways na kanalu BBC One Northern Ireland, kojeg prati 110.000 gledatelja po epizodi, i RTE One, čija je gledanost 360 000 gledatelja po epizodi, te će na  svakom kanalu biti emitirana po dva puta, što će povećati broj gledatelja i pridonijeti promociji Istre u sjevernoj Irskoj.

Ekipa BBC-a u Hrvatskoj će boraviti od 3. do 10. lipnja te će u tom razdoblju obići i snimati Pulu (Arenu, Aquarium, unutar kojega djeluje i centar za oporavak morskih kornjača, te novu pulsku znamenitost – Svjetleće divove), Brijune, Grožnjan, Livade, Rovinj i Kamenjak. Tijekom svoga boravka u Istri, snimateljska ekipa imat će priliku kušati specijalitete istarske kuhinje, pršut, tartufe i maslinovo ulje, kao i svjetski priznata i poznata istarska vina. Izleti brodom, safari, izrada batane, tradicionalnog istarskog čamca, sportovi na vodi, te mnogobrojne druge aktivnosti dio su bogate i kvalitetne istarske ponude koju će ekipa emisije Gateways prenijeti svojem gledateljstvu.

Gateways je emisija koja svojim gledateljima želi pokazati najbolje što jedna destinacija može ponuditi, mjesta do kojih je lako stići i nisu predaleka. Upravo je Istra odličan primjer, a kao povod putovanju navodi se novi Aer Lingus let iz Dublina za Pulu koji je krenuo u travnju ove godine.

Hrvatska turistička zajednica

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking