03.07.2015.

Otvoren rovinjski butique hotel Adriatic

Maistrin butique hotel Adriatic danas je primio svoje prve goste nakon sveobuhvatnog šestomjesečnog preuređenja. Hotel Adriatic predstavlja najnoviji luksuzni proizvod u istarskom turizmu, a ujedno je i najvažnija ovogodišnja Maistrina investicija, vrijedna 30 milijuna kuna. Maistra je posljednjih nekoliko godina turističku ponudu destinacije Rovinj - Vrsar obogatila visokokvalitetnim hotelima Monte Mulini i Lone.

„Uz gotovo tri milijarde kuna koje su dosad uložene, u narednom razdoblju planiramo investirati dodatnih 1,4 milijarde kuna kako bi do 2017. godine više od 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na razini četiri i pet zvjezdica. Samo ove godine investiramo više od 150 milijuna kuna, a najvažnije ulaganje odnosilo se upravo na rekonstrukciju hotela Adriatic“, izjavio je predsjednik Uprave Maistre i član Uprave Adris grupe, Tomislav Popović, dodavši kako je otvorenjem hotela Adriatic zaposleno i 20 novih djelatnika.

Zgrada stogodišnjeg hotela Adriatic, jedna je od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju i od iznimne važnosti za identitet grada. Naime, upravo su uz hotel Adriatic povezani prvi pravi počeci organiziranog turizma u Rovinju. Nalazi se u urbanom tkivu grada Rovinja, starogradskoj jezgri koja je još 1963. godine proglašena spomenikom kulture. Radovima koji su započeli u siječnju ove godine pristupilo se na način da se sačuvaju sve vrijednosti i stari duh hotela. Pročelje zgrade zadržalo je tako svoj autentični izgled iz 1913. godine, dok se opsežnim intervencijama u unutrašnjosti proširila kvadratura i smanjio broj postojećih smještajnih jedinica s 27 na svega 18, čime je podignuta razina kvalitete smještaja i usluge.

Interijerom hotela dominiraju umjetnička djela lokalnih i regionalnih umjetnika dok se od dodatnih sadržaja u prizemlju hotela nalaze à la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranim francuskom rivijerom i bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj.

Novi butique hotel posjeduje impresivnu i jedinstvenu zbirku od preko stotinu umjetničkih djela koja su osmišljena i kreirana posebno za ovaj hotel. Zastupljeni su umjetnici Abdelkader Benchamma, Jasmina Cibic, Igor Eškinja, Chris Goennawein, Kristina Lenard, Federico Luger, Charles Munka, Goran Petercol, Valentin Ruhry, SofijaSilvia, Saša Šekoranja, Massimo Uberti, Zlatan Vehabović te Žižić/Kožul. Riječ je o umjetnicima koji su prepoznati na međunarodnoj razini i čiji su radovi izlagani i otkupljivani za prestižne muzeje, fondacije i kolekcije diljem svijeta (Louis Vuitton Foundation u Parizu, Arnaldo Pomodoro Foundation u Milanu, MAXXI u Rimu, Museum Moderner Kunst u Beču, Vehbi Koç Foundation u Istanbulu, Drawing Center i PS1 u New Yorku, Kuća Lauba u Zagrebu, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci…).
Na projektu je angažiran arhitektonski ured Studio 3LHD, za dizajn interijera zaslužni su Studio Franić/Šekoranja i 3LHD uz umjetničku kustosicu Vanju Žanko. Grafička dizajnerica Lana Cavar osmislila je vizualni identitet, a dizajn uniformi osoblja kreirale su dizajnerice iz Studija I-gle.

Maistra d.d. Rovinj-Vrsar