11.06.2018.

Istra - destinacija tenisa

Plava Laguna Croatia Open Umag, koji ove godine započinje 13. srpnja, neupitno je jedan od najrelevantnijih teniskih turnira na ovim prostorima kojem se i igrači i gosti rado vraćaju. Jedan od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj i ove su godine podržali ključni partneri - Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Grad Umag i TZ Umag.

U Umag stiže oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Turnir prati više od 370 akreditiranih novinara, a s prijenosom u 100 zemalja slike iz Umaga vidjet će 110 milijuna potencijalnih gledatelja.

Mečevi će se tako prenositi u svim ključnim zemljama za hrvatski turizam, uključujući Italiju, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Rusiju, Nizozemsku i Veliku Britaniju. Upravo iz ovih zemalja dolaze i tenisači koji će igrati na ovogodišnjem izdanju što će rezultirati podizanjem razine gledanosti turnira u navedenim zemljama. I ove će godine posebne reportaže turnira emitirati poznati sportski mediji SKY i ATP Uncovered, a turnir će popratiti i ostali internacionalni mediji među kojima su Daily Mail, La Gazzetta dello Sport, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports i Eurosport.

“Hrvatska će i ove godine biti domaćin sportskog spektakla koji je postao simbol Umaga i koji doprinosi obogaćivanju turističke ponude Istre te ima veliku promotivnu važnost za cijelu zemlju. Okupljena svjetska teniska elita i brojni gosti uživat će u vrhunskoj igri i raznolikom dodatnom sadržaju, pa je ovaj teniski turnir odličan primjer kako turistima stvoriti privlačan motiv dolaska u destinaciju. Ponosni smo partneri turnira koji će brojnim sudionicima i gostima dati priliku da dožive Hrvatsku na autentičan način i požele nam se ponovno vratiti”, kazao je Kristjan Staničić.

Podršku umaškom turniru pružio je i ministar turizma Gari Cappelli: “Odavno smo shvatili da more i sunce nisu dovoljni te da je potrebno razvijati i komercijalizirati niz novih konkurentnih turističkih doživljaja kakav je i Plava Laguna Croatia Open Umag. Gosti u Umag dolaze zbog vrhunskog tenisa, ali i niza dodatnih sadržaja. To je zapravo prava vrijednost turnira, jer okuplja vrlo široku publiku.“

Ronald Korotaj iz Plave Lagune ističe kako se ljestvica izvrsnosti turnira konstantno podiže te ističe kako ovaj turnir na najbolji način prezentira ono što Hrvatska, Istra i Umag mogu nude svojim gostima. Lawrence Frankopan, direktor Plava Laguna Croatia Opena, naglasio je kako je turnir u Umagu jedini koji živi 24 sata na dan te da upravo u tome uživaju i gosti, ali i igrači.

» Plava Laguna Croatia Open Umag, 13.07. - 22.07.2018.
» Opširnije o tenisu u Istri

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking