17.08.2018.

NYTimes popularni vodič posvetio Istri

Istru možete promatrati kao mikrokozmos jugoistočnoeuropske povijesti 20. stoljeća, ali ona je istovremeno i magično igralište 21. stoljeća za sve one koji vole sunce, drevne gradiće na brežuljcima, rimsku baštinu, vino, tartufe i vrhunsku gastronomiju.

Ovako nas u svjetski poznati vodič The New York Timesa posvećen Istri uvodi David Farley u netom objavljenom izdanju "36 Hours in Istria/36 sati u Istri". Popularno izdanje "što raditi kada imate 36 sati za upoznavanje jednog mjesta", namijenjeno je putnicima i čitateljima kao uvod u otkrivanje destinacija diljem svijeta, kroz kratka, vikend putovanja.

I ovo putovanje Istrom tako započinje u petak poslijepodne, na Bujštini, i traje do nedjelje kada, nakon jutarnjeg uživanja u radostima Jadrana, "ribarske" užine u Fažani te razgleda Arene i rimske ostavštine, u popodnevenim satima napušta Pulu i Istru.
 
"Raj za ljubitelje hrane" ili "raskošni poluotok" neke su od fraza kojima autor tepa Istri, otkrivajući čitateljima Istru kao destinaciju prepunu doživljaja, i na obali i u unutrašnjosti poluotoka. Istru uvrštava u odredišta vrhunske gastronomije, i ne čudi ga činjenica da je i prva Michelinova zvjezdica u Hrvatskoj dospjela upravo u Istru, pa i doživljaj u ovom rovinjskom restoranu proziva MONTEastičnim!

Što je sve David Farley za NYTimes zabilježio o Istri, provjerite u vodiču "36 sati u Istri":
» www.nytimes.com/2018/08/16/travel/what-to-do-in-istria

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking