07.09.2018.

Istra u Düsseldorfu

Turistička zajednica Istre nastupila je na netom održanom Caravan salonu u Düsseldorfu, najvećem njemačkom specijaliziranom sajmu posvećenom kampingu.
Pedeset i sedmo izdanje sajma održalo se od 25. kolovoza do 2. rujna uz ukupno preko 600 domaćih i međunarodnih izlagača. Uz 13 izlagačkih hala i 2.100 predstavljenih kamping vozila, jedna od hala bila je posebno namijenjena izlagačima koji predstavljaju destinacije i kampove, i upravo je u njoj nastupila i Turistička zajednica Istre.

Sajam Caravan Salon Düsseldorf najveći je europski izložbeni sajam za kampiranje koji se prostire na impresivnih 214 tisuća četvornih metara. Osim izloženih kampera, karavana, opreme za kampiranje kao što su šatori i predšatori, odjeća, obuća, opreme za kućice ili šatore, na sajmu su svoju ponudu prezentirale i brojne turističke destinacije. U neposrednoj blizini štanda istarske Turističke zajednice, bili su smješteni štandovi turističkih zajednica Kvarnera i Dalmacije.

Sajam je ove godine posjetilo 248.000 posjetitelja što je apsolutni rekord svih dosadašnjih izdanja. Uz navedeni podatak zanimljiv je i onaj da je gotovo 35 posto svih posjetitelja prvi put posjetilo sajam.

Izvanredno dobro posjećen, na ovom je kamping sajmu iskazano veliko zanimanje za destinacijama poput Istre i Hrvatske općenito. Zahvaljujući navedenoj činjenici, podijeljeno je gotovo 14.000 primjeraka promotivnih brošura. Većina posjetitelja je već bila upoznata s Hrvatskom, a mnogi su potvrdili da godinama posjećuju našu zemlju. Uvidjelo se to i po načinu na koji su pristupali štandu, tražeći i uzimajući ciljano brošure te postavljajući vrlo određena pitanja vezano uz provođenje odmora u Istri i Hrvatskoj.

Većina posjetitelja tražila je opće informacije o kampovima u Istarskoj županiji pa je tako podijeljen veliki broj brošure kamping udruge Najbolji kampovi u Hrvatskoj. Poneki posjetitelji tražili su brošuru kampova s parcelama te kamp mjestima, odnosno bez kampova koji imaju i mobilne kućice, s obzirom da je interes za takvom vrstom smještaja puno veći od smještaja u mobilnim kućicama.

Uz upite za cijene u kampovima, tražile su se i informacije o znamenitostima Istre te posebno o biciklističkim stazama.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking