29.10.2018.

Istria Gourmet Festival

U Rovinju je danas započeo dvodnevni festival posvećen edukaciji s naglaskom na nove trendove u hotelijerstvu visoke kategorije i svjetskom kulinarstvu.

U ime grada domaćina dobrodošlicu posjetiteljima zaželio je gradonačelnik grada Rovinja-Rovigno, gospodin Marko Paliaga, a festival je otvorio direktor Turističke zajednice Istarske županije, Denis Ivošević.

Konferenciju, čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, Turistička zajednica Istre organizirala je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim partnerom i Maistrom, vodećom hrvatskom hotelskom kompanijom, kao suorganizatorom festivala.

Četvrto izdanje Istria Gourmet Festivala održava se u hotelu Lone 29. i 30. listopada, a prvog se dana, uz čak 20 Michelinovih zvjezdica, održavaju tri programa.

Zvijezde dolaze u Istru - naslov je programa koji okuplja svjetska imena gastronomije - poznate chefove koji vode poučne show cookinge i zanimljiva edukacijska predavanja, a novost festivala su dva specijalizirana master classa posvećena gourmet pizzi i craft pivi.

Poseban dodatak ovom festivalu su gala večere vrhunskih chefova: u hotelu Lone gostuje chef Matteo Mettulio te chefovi Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino koji će goste uvesti u tajne amazonske kuhinje, dok u restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gala večeru kreira chef Roberto Cerea.

Sutra su na programu prezentacije najnovijih znanja s područja hotelskih operacija kao i o važnosti vrhunskih restorana u hotelima te gourmet proizvoda s posebnim naglaskom na vino.


» Fotografije možete preuzeti na linku: Istra_Gourmet_Festival_2018 – Google Drive


www.istra.com/gourmetfestival


Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking