05.11.2018.

Rovinj dostigao 4 milijuna noćenja

Rovinj je po prvi puta, na dan 4. studenoga, ostvario 4 milijuna noćenja što predstavlja povećanje za 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovaj rezultat ostvaren je uz 682.068 turističkih dolazaka, odnosno 9 posto više nego lani.

Višestruki pobjednik u kategoriji najbolje ljetne odmorišne destinacije u Hrvatskoj, a ovogodišnji finalist, Rovinj je svojim rezultatima dokazao da kvalitetno koristi i razvija svoje potencijale u kreiranju turističkih proizvoda koji privlače goste i posjetitelje ne samo u ljetnim mjesecima, već tijekom čitave godine. Naime, upravo je u predsezonskom periodu i u posezoni u Rovinju boravio veći broj gostiju u odnosu na prošlu godinu te je tako u prvih šest mjeseci ostvareno 14 posto više noćenja, a u rujnu i listopadu 7 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Usklađena ulaganja javnog i privatnog sektora u poboljšanje turističkog proizvoda i kvalitetu življenja te snažna promocija na turističkom tržištu, neki su od glavnih razloga ostvarenja tog značajnog rezultata.

Rovinj je brojne goste privlačio kvalitetnim sadržajima i infrastrukturom za sport i aktivni odmor, wellness i zdravlje, brojnim događanjima poput velikih kongresa i poslovnih susreta, sportskih događanja, zabavnih i gastronomskih manifestacija, zatim predstavljanjem i njegovanjem tradicijskih običaja i kulture destinacije, očuvanjem i valorizacijom prirodnog okruženja i jedinstvene starogradske jezgre kao spomenika kulture.

Gosti su za svoj odmor birali smještaj u visokokvalitetnim luksuznim hotelima, boravak u oazama prirode u kampovima i turističkim resortima, ljubitelji naturizma godinama posjećuju jedan od najboljih naturističkih kampova u Europi, obitelji s djecom posebno su cijenili vrhunske obiteljske hotele sa brojnim sadržajima namijenjenih cijeloj obitelji, a mnogobrojni su bili gosti koji su odmor provodili u mirnoj i obiteljskoj atmosferi svojih domaćina.

Najveći boj noćenja ostvareno je u turističkim tvrtkama Maistra d.d. (52%) s 2.069.663 noćenja (+7% u odnosu na prošlu godinu) i Valalta d.o.o. (17%) sa 684.075 noćenja. Ovaj turistički promet ostvaren je s ukupnim kapacitetima od 37.380 osnovnih kreveta/mjesta, odnosno bez bivšeg hotela Park na čijoj se lokaciji dovršava izgradnja novog luksuznog hotela Grand Park i ACI marine koja je također u izgradnji. Ove dvije velike investicije, od kojih je izgradnja hotela Grand Park proglašena strateškom na nivou Hrvatske, bit će uskoro dovršene i snažno će obilježiti turističku 2019. godinu


» Opširnije: www.istria-rovinj.com

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking