06.11.2018.

Otvoren ured Hrvatske turističke zajednice u Šangaju

Hrvatska turistička zajednica otvorila je 5. studenog novo predstavništvo u Šangaju koje će pokrivati veliko i, za hrvatski turizam strateški važno tržište Kine. Pred brojnim uzvanicima ured je službeno otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, u prisustvu direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića i veleposlanika Republike Hrvatske u NR Kini Nebojše Koharovića.

Hrvatska u Kini tek treba zauzeti čvrstu tržišnu poziciju, potencijali postoje što potvrđuje i nagrada renomiranog časopisa Travel+Leisure koji je našu zemlju proglasio najpoželjnijom novom europskom destinacijom za kineske turiste u ovoj godini, a novi će ured provoditi sve ključne aktivnosti s ciljem privlačenja još većeg broja kineskih gostiju, uvođenje izravnih aviolinija između Kine i Hrvatske, te razvoj ponude prilagođene kineskim turistima.

Kineski su turisti zanimljivi s pozicije afirmacije razdoblja pred i posezone, a najveći broj u Hrvatsku dolazi organizirano, najčešće u sklopu regionalne ture. Na destinacijama se u prosjeku zadržavaju vrlo kratko te više puta mijenjaju mjesto boravka. Kada govorimo o motivima dolaska, razgledavanje im je najvažniji motiv putovanja, te slijedi gastronomija.

Također, kada putuju u Europu imaju tendenciju posjetiti više destinacija te upravo zbog toga Hrvatska turistička zajednica i Slovenska turistička organizacija na kineskom tržištu provode zajedničke promotivne aktivnosti u sklopu projekta „Experience Croatia, Feel Slovenia“. Upravo je navedeni projekt za iduću godinu osigurao i bespovratnu financijsku potporu Europske turističke komisije (ETC) temeljem poziva nacionalnim turističkim organizacijama za prijave tematskih transnacionalnih kampanja za promociju Europe u Kini. 

 

Opširnije » Hrvatska turistička zajednica

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking