11.12.2018.

U Rimu svečano promoviran svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja Flos Olei 2019.

Prošlog vikenda u Rimu svečano je predstavljen jedini svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja s provjerenom kvalitetom Flos Olei 2019.

Glamurozni event na kojem je sudjelovalo više od tristo uzvanika bio je međunarodnog karaktera, a među prisutnim uglednicima, nazočili su brojni predstavnici nacionalnih i svjetskih medija, zatim Veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici g. Neven Pelicarić te Veleposlanik RH u Italiji g. Jasen Mesić.

Za Istru je ove godine prezentacija bila posebno zanimljiva obzirom da je u novom izdanju znamenitog vodiča uvršteno čak 79 istarskih maslinara, čime je Istra četvrtu godinu zaredom proglašena najboljom regijom ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svijetu.

Pored navedenog uspjeha, Istra se proslavila još jednom značajnom nagradom u kategoriji TOP 20 najboljih ulja na svijetu. Radi se o vodnjanskom poduzeću Oleum Maris koje je proglašeno najboljom „tvrtkom u uzletu“ na svijetu.

U glavnoj prezentacijskoj sali ekskluzivnog hotela Westin Turistička zajednica Istarske županije raspolagala je prostorom za promociju na kojem se djelio informativni materijal te su se prezentirali brojni autohtoni proizvodi Istre koji su izazvali velik interes prisutne publike. Osim TZ Istarske županije, prisutni su bili i porečko poduzeće Agrolaguna i pivovara Bura Brew, vodnjanski maslinar Chiavalon, novigradski maslinar Al Torcio te nagrađeni Oleum Maris. Uz navedene proizvođače, Istra je posebno predstavila dodatnih dvadesetak maslinara koji su uvršteni u prestižni vodič Flos Olei 2019.

Bila je to vrlo korisna prigoda za susret sa brojnim buyerima i dealerima EDMU u svijetu, što će svakako doprinjeti tome da se Istra još više pozicionira i brendira kao svjetska destinacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja.