Booking

Booking

Labin / Rabac

Dodir umjetnosti

 1. Labin
 2. Rabac
 3. Kršan
 4. Raša

Kalendar događanja

 • Noćni razgled grada

  11.06.2019 - 10.09.2019

  Labin, Stari grad

  Utorkom

  21:30 - 23:00 h

  Stari grad

  Utorkom

  Od 11. lipnja do 10. rujna svaki utorak od 21.30 sati otkrijte tajne starog grada Labina u besplatno vođenom noćnom razgledavanju na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

  Uz vodiča odjevenog u svečanu rudarsku odoru saznajte sve o pobuni labinskih rudara i slavnoj Labinskoj republici, dok će vas vodičkinje u haljinama labinske božice Sentone - zaštitnice putnika, upoznati s prošlošću Liburna i otkriti vam srednjovjekovne tajne i legende plemićkih palača. Upoznajte se s uzbudljivim životima labinskog teologa Matije Vlačića Ilirika, najbližeg suradnika protestantskog reformatora Martina Luthera, labinske socijalistkinje Giuseppine Martinuzzi i Josipa Belušića, izumitelja brzinomjera.

  Saznajte kako je u Narodnom muzeju smještenom u baroknoj palači Battiala-Lazzarini napravljena replika te na kraju razgleda degustirajte istarske autohtone proizvode ispred Palače Negri.

  Polazak je u 21.30 sati ispred Info punkta u starom gradu, a završetak obilaska je u 23 sata ispred Palače Negri.

  Info:

  Labin Art Republika
  Titov trg 11, Labin
  info@labin-art-republika.com

  Opširnije
 • Istrian lifestyle

  14.06.2019 - 13.09.2019

  Rabac, Riva

  Hand made & gourmet fair petkom

  20:00 - 23:00 h

  Riva

  Hand made & gourmet fair petkom

  Uživajte i ovog ljeta petkom na rabačkoj rivi u autohtonim istarskim proizvodima na tradicionalnom sajmu domaćih rukotvorina i gastro proizvoda Istarski lifestyle.

  Degustirajte i odaberite svjetski nagrađivana maslinova ulja i labinska vina, mesne delicije - istarski pršut, kobasice, zarebnjak, domaće sokove i džemove, kozje sireve...

  Opustite se uz glazbene evergreene uživo, zanosne mirise proizvoda od lavande i odaberite originalne ručno rađene suvenire.

  Info:

  TZ Labin-Rabac
  Aldo Negri 20 T.+385 (0)52 852 399, +385 (0)52 855 560
  info@istria-rabac.com

  Opširnije
 • Rabac Open Air

  15.06.2019 - 28.08.2019

  Rabac

  Zabavni program


  Zabavni program

  Nakon uspješne prve te druge još uspješnije godine, Rabac Open Air vraća se na ulice Rapca! Moto festivala je slaviti život, ljepotu života i malih životnih užitaka – a koje je bolje doba za to od onog kada dani traju duže i daju nam dodatnih par sati za uživanje?

  I u 2019. godini, posjetitelji, domaći i strani, kroz četiri programske kategorije koje obuhvaćaju glazbu, kazalište, interaktivne dječje programe i filmske projekcije na otvorenom, moći će uživati čitavo ljeto. Programi puni iznenađenja, zabave, čarolije, ali i glazbe, smijeha i glume oduševit će sve stanovnike Rapca kao i njihove goste svih generacija.

  Uz to, Rabac Open Air i treću godinu zaredom ostvaruje suradnju s programskim partnerom festivala, Labin Art Republikom, čime aktivnosti i događanja u susjednom Labinu upotpunjuju festivalski program, stvarajući sinergiju između Labina i Rapca, a kvalitetan i zanimljiv sadržaj posjetiteljima je dostupan svakog dana ljeta.

  Hotelska tvrtka i glavni sponzor festivala – Valamar Riviera, pretvorila je svoju misiju da “inovativno upravlja odmorišnim turizmom u cilju kreiranja nezaboravnih doživljaja za goste” u stvarnost postavši inicijator i partner Rabac Open Air festivala. Valamarovi objekti na samoj obali Rapca čine savršenu kulisu i mjesto radnje većine festivalskih događanja.

  Rabac Open Air festival podržan je i od strane turističke zajednice Labin – Rabac, čiji je cilj neprekidno unaprjeđivati imidž Rapca kao jedne od vodećih hrvatskih turističkih destinacija.

  Ne propustite ljetne doživljaje koje ćete pamtiti zauvijek!


  » www.rabacopenair.com
  » FB_Rabac Open Air

  Opširnije
 • Labin art republika

  01.07.2019 - 31.08.2019

  Labin, Stari grad

  Festival kulture i umjetnosti

  Stari grad

  Festival kulture i umjetnosti

  Labin art republika projekt je oživljavanja povijesne i kulturne baštine srednjovjekovnog istarskog grada Labina.

  U srpnju i kolovozu Labin se pretvara u umjetničku republiku. Njegovo Malo kazalište, crkva, stari trg, ulice i skaline preuzimaju ulogu pozornice. Na njegovim ‘daskama’ nastupaju razne kazališne skupine i glazbenici.
  Za posjetitelje su otvoreni ateljei, galerije i zbirke u gradu djeluje više od trideset akademskih slikara.
  Ne propustite ambijent grada kojem Labin art republika daje potpuno nov vizualni identitet.

  Ovoga ljeta na ulicama starog grada dočekat će vas labinske povijesne ličnosti, protestantski reformator Matija Vlačić Ilirik, socialistkinja Giuseppina Martinuzzi i labinski rudar.

  Opširnije
 • Fešta turizma i vina

  26.07.2019

  (Sv. Martin) Sveta Nedelja


  U Svetom Martinu u dvorištu Baronove palače, 26.07. na Dan Svete Ane održava se Fešta vina i turizma. Svoja vina izlažu vrsni vinari sa područja Općine Sveta Nedelja i susjednih Općina. Za dobru hranu brinu se agroturizmi i ugostitelji sa područja Općine Sveta Nedjelja. Za dobru zabavu predviđen je glazbeni program, a održava se i tradicionalni turnir u briškuli.

  Info:

  TZ Sveta Nedelja
  +385 (0)52 880 625 +385 (0)52 880 625
  info@istria-svetanedelja.com

  Opširnije
 • Labinske konti

  27.07.2019

  Labin, Dubrova

  51. tradicijska manifestacija autohtonog labinskog folklora

  Dubrova

  51. tradicijska manifestacija autohtonog labinskog folklora

  Jedna od pučkih manifestacija s najdužim stažem su Labinske konti, smotra izvorne istarske narodne glazbe i plesa Labinštine - prava poslastica za zaljubljenike u folklor. Narodni pjevači, plesači u narodnim nošnjama, zabavljači i svirači tipičnih instrumenata ovog kraja: meha, sopela, dvojnica i ostalih, posljednje subote u mjesecu srpnju u Dubrovi pokraj Labina svjedoče o očuvanju netaknutog folklornog izričaja ovog kraja.
  U slučaju kiše smotra se seli u dvoranu u Kino Labin.

  Info:

  RKUD Rudar
  Nikole Tesla 3, Raša +385 052 874207
  rkud-rudar@post.t-com.hr

  Opširnije
 • Pet angošt

  05.08.2019

  (Šumber) Sveta Nedelja


  U Šumberu se pučkom feštom "Pet angošta" obilježava blagdan Gospe Snježne. Svečanost počinje u jutarnjim satima svečanom svetom misom s procesijom u crkvi svetišta Majke Božje od Drenja obogaćena gastronomskom ponudom, dok se na istom mjestu uvečer održava tiha misa.

  Blagdan Gospe od Drenja se u ovom kraju, Šumberu, Nedešćini i cijeloj općini Sveta Nedelja obilježava već stoljećima. Oko tisuću okupljenih mještana, iseljenika i njihovih gostiju svake se godine 5. angošta nađe oko crkvice te na misnom slavlju prisjete događaja iz 1492. godine kada je u kolovozu pao snijeg, a tamošnjoj se pastirici ukazala Gospa. Na mjestu gdje se snijeg najviše zadržao izgrađena je crkva. Taj se blagdan stoga još naziva Snježna Gospa.

  Zabavni program i gastronomska ponuda starta na Balarinima u 20 sati.

  Info:

  TZ Sveta Nedelja
  +385 (0)52 880 625 +385 (0)52 880 625
  info@istria-svetanedelja.com

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 37

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking