Booking

Booking

Labin / Rabac

Dodir umjetnosti

 1. Labin
 2. Rabac
 3. Kršan
 4. Raša

Kalendar događanja

 • Valamar Trail

  28.09.2019

  Rabac

  Trail utrka


  Trail utrka

  Trčite bespućima Istre na jedinstvenom Valamar Trailu! Nakon IstraTreka, 100 milja Istre i Valamar Terre Magice, istočna obala Istre donosi još jednu utrku - Valamar Trail.

  Valamar Trail je trail running utrka, odnosno utrka trčanja u prirodi po označenim stazama, a sastoji se od tri različitih utrka. Razvrstanih po različitim težinama, utrke su namijenjene svima, od vrhunskih trail igrača do čistih rekreativaca.

  Za one najbolje pripremljene su dvije utrke: najduža od 56,5 km s 1.810 m visinske razlike koja nosi i tri ITRA boda, malo kraća, dužine 30,6 km s 1.000 m visinske razlike koja nosi dva ITRA boda. Za rekreativce organiziran je slatki mali trail u dužini od 11,8 km s 390 m visinske razlike.

  Sve staze prostiru se predivnom okolicom Rapca i Labina, a omeđene su Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji mogu uživati u prekrasnim vidicima s Oštrog, Skitače, Crne punte, Standara, ali i šarmantnim ulicama starog grada Labina i slikovitim zaseocima diljem staze.

  Prijave za utrku: isključivo putem on-line prijavnice www.stotinka.hr
  Prijave i informacije vezane uz utrku objavljene su na stranici: www.valamartrail.com 

  Info:

  Sport Box
  Trg Fontana 7/1, Buzet
  info@sportbox.hr

  Opširnije
 • Rabačka regata

  28.09.2019 - 29.09.2019

  Rabac

  Jedriličarska regata u klasama Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial


  Jedriličarska regata u klasama Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial

  Tradicija prve Rabačke regate započela je 1973. godine kada je bila jedna od najmasovnijih i najpopularnijih regata za klasu Optimist na Jadranu. Vraćajući stari sjaj uzbudljivim regatama bijelih jedara, Jedriličarski klub Kvarner Rabac ovaj mjesec organizira „Rabačku regatu" za klase Optimist, Laser 4.7 i Radial, koja se boduje za prvenstvo Istarske županije.

  Opširnije
 • Bela nedelja

  06.10.2019

  Plomin (Kršan)

  Pučka fešta


  Pučka fešta

  Plomin, antički gradić, već stoljećima se ponosito uzdiže nad Plominskim zaljevom, svjedočeći o ljudima koji su stvarali i izgrađivali njegovu kulturu i život kakav je danas. Na blagdan Blažene Djevice Marije od presvete krunice Plominska župa slavi svoju nebesku zaštitnicu, a tada se slavi Bela nedelja.

  Već tradicionalno svake godine iz svih krajeva, pristižu ljudi kako bi obnovili stara prijateljstva i zaustavili se na trenutak u ovome užurbanome svijetu, uz vesele programe ispunjene pjesmom i brojnim sportskim događanjima.

  Bela nedelja tradicionalna je vjerska i pučka fešta koja Plominjanima od davnina mnogo znači, a slavi se prve nedjelje u listopadu. Dan fešte započinje misom u čast Blažene Djevice Marije, dok se tijekom dana izmjenjuju zabavni i sportski događaji.

  Nekada je označavala veliki sajmeni dan, kada se u Plomin dolazilo iz Rijeke, ali i Trsta kako bi se predstavili i prodali vlastiti proizvodi. Iako se do danas izgubio sajmeni običaj, Bela nedelja zadržala je do danas svoj značaj za lokalno stanovništvo i sve koji Plomin imaju u srcu.

  Info:

  TZ Kršan
  T/F. +385 (0)52 880155
  info@istria-krsan.com

  Opširnije
 • Kvarner Swim Challenge 2019.

  11.10.2019 - 12.10.2019

  Rabac

  Cres - Plomin - Rabac 


  Cres - Plomin - Rabac 

  Kvarner Swim Challenge prvi je ikada organiziran event plivanja između dva najveća hrvatska otoka, Krka i Cresa. Održat će se 11. i 12. listopada, a plivačima iz cijele Europe omogućit će se da plivaju 24 km tijekom dva dana.

  Temperatura vode biti će oko 18 stupnjeva, a sudionici će plivati između rijetko naseljenih mjesta. Radi se o prekrasnoj ruti u vrlo posebnom moru. Ovaj izazov ograničen je na 100 plivača koji će biti podijeljeni u plivačke grupe i mogu, ako žele, koristiti odijelo, lopatice za plivanje ili peraje.

  Kvarner Swim Challenge želi privući plivače željne avanture iz cijelog svijeta, na nezaboravan vikend na netaknutoj obali Jadrana.

  » Više informacija na: Kvarner Swim Challenge 2019.

  Info:

  INCroatia
  +385 51 518 156 +385 51 518 156
  programs@incroatia.co

  Opširnije
 • Šesnajs otobra

  16.10.2019

  Nedešćina

  Dan Općine Sveta Nedelja


  Dan Općine Sveta Nedelja

  Dan Općine Sveta Nedelja obilježava se 16. listopada ili, kako to kažu domaćini, "na šesnajs otobra“. Od pamtivijeka je taj dan za žitelje Nedešćine, ali i za čitav kraj, bio od iznimnog značaja - bio je to dan kada se u Nedešćini održavao nadeleko poznati stočni sajam. Unutar školskog kruga nalazio se poseban prostor namijenjen sajmu, u kojme su se nalazili i stupovi za privezivanje goveda.

  U današnje vrijeme Dan Općine Sveta Nedelja obilježava se svetom misom u jutarnjim satima te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, a dodijelit će se i nagrada za najljepšu okućnicu.

  U školi Vitomir Širola Pajo u Nedešćini posjetitelji mogu razgledati izložbu gljiva i samoniklog bilja, a u poslijepodnevnim satima održava se boćarski turnir u trojkama, dok cijelu manifestaciju prati raznovrsni zabavni i glazbeni programi.

  Info:

  TZ Sveta Nedelja
  +385 (0)52 880 625 +385 (0)52 880 625
  info@istria-svetanedelja.com

  Opširnije

Pregled 13 - 21 od ukupno 21

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking