Booking

Booking

Brtonigla-Verteneglio

Upoznajte Brtoniglu

Ovdje je još moguće osluškivati skladan zvuk različitih jezika, ali i pjev cvrčaka i slavuja, upijati tradicionalne vrijednosti seljaka i ribara. Tu možete odmoriti dušu u sjeni stoljetnih hrastova i autentičnih stancija okruženih tihim poljima nad kojima bdiju crkvice sa zvonima na preslicu, ili se prepustiti morskom ugođaju na rivi, u obližnjem Karigadoru. Brtonigla je posebna i po tome što leži na četiri različita tipa zemlje koja ujedno predstavljaju i sve vrste tla Istre, te kao član talijanske udruge 'Città del vino', a susreću se upravo i samo na ovom prostoru.

Bajkovitu atmosferu stare jezgre grada upotpunjuju Crkva Sv. Zenona i Galerija Aleksandar Rukavina, u neposrednoj blizini nalazi se dražesna crkva posvećena Gospi Lurdskoj (Radini), ostaci gradina...

Posjetite Prirodni park Škarline sa zelenim kanjonom i potočićem, a možete čak zaći u samo srce Zemlje, prirodni fenomen špilju Mramornicu čiju unutrašnjost speleolozi svrstavaju među najveće i najljepše podzemne prostorije u Istri.

Pučke fešte prilika su da na zaista osobit način upoznate Brtoniglu i njezine žitelje. Neke od najzanimljivijih priredbi su: Choco & Wine Fest (veljača), Festival Istarske malvazije (lipanj), U bojama tradicije (srpanj) fešta sv. Roka (kolovoz), Dani gljiva (listopad)… A prvi topli dani pozivaju na posjet najzabavnijoj vodi u Istri: onoj uz rijeku Mirnu. U Aquaparku Istralandia, na površini od 80 000 m2 i uz 1,6 km tobogana, uživajte u cjelodnevnoj zabavi za sve ukuse i uzraste.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking