Booking

Booking

Doživljaj Fažane

"Čarobno malo mjesto“

Pitoreskno ribarsko mjesto na jugozapadnoj obali istarskog poluotoka, nadomak antičke Pule, polazna luka za Otočje Brijuni – nacionalni park s atributima Zemaljskoga raja, idealno je za vaš  odmor i rekreaciju s puno ponuđenih sadržaja.

Obitelji s djecom pronaći će lijepo uređene plaže i parkove za igru, rekreativci   sportske sadržaje, ljubitelji dobre hrane brojne restorane, a zaljubljenici u prirodu predivnu šetnicu uz more gdje će svi uživati u zalascima sunca i morskome zraku.

Fažana je mjesto bogate povijesti i kulture gdje ćete moći uživati u mnogobrojnim koncertima i zbivanjima. U malim pitoresknim i kamenom popločanim ulicama smjestile su se galerije i trgovine autohtonih proizvoda.

Nezaobilazni simbol Fažane je sardela koju ćete uočiti gdjegod se kretali u Fažani: u ribarskoj mreži u lučici, u restoranima i na manifestacijama posvećenim ovoj plavoj ribi, na šetnici Cesta sardela na Rivi, kao i u Parku Sardela!

Mnogobrojne su značajne osobe iz svijeta znanosti, kulture, filma, mode i sporta prošetale fažanskom rivom i uživale u njezinoj ljepoti i miru. Na putu za Brijune ovu je obalu u sjećanju ponijelo 90 predsjednika iz 60 zemalja kao i mnogobrojne filmske zvijezde koje je Josp Broz Tito ugostio u svojim rezidencijalnim vilama na otočju.

„Čarobno malo mjesto“, kako ga je za svojeg boravka u Istri nazvao talijanski književnik i filmski redatelj Pier Paolo Pasolini, Fažana je turističko odredište autentičnog doživljaja uz more.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking