Booking

Booking

Kaštelir-Labinci (Castellier - S.Domenica)

Na zapadnoj obali Istre, okružena bujnom sredozemnom vegetacijom koja se stapa s maslinicima, vinogradima i njivama, nalazi se Općina Kaštelir-Labinci. Dva mjesta - Kaštelir i Labinci, tal. Castelier - S. Domenica, postupno su tijekom stoljeća urbanistički nadograđivana, što je rezultiralo njihovim približavanjem, da bi danas tvorili jedno mjesto, smješteno desetak kilometara sjeverno od Poreča. Prema povijesnim navodima, Labinci-S. Domenica su nekad bili veće mjesto od Kaštelira, dok je današnja stvarnost obrnuta, što je vidljivo i iz naziva.

Prema legendi, žitelji mjesta Labinci svake su nedjelje odlazili na konjima po župnika u Motovun-Montona da bi u njihovoj crkvi služio nedjeljnu misu. Pri povratku u Motovun-Montona, zauzvrat bi pomeli glavni motovunski trg. Tijekom povijesti oba su mjesta bila ponajprije pod jurisdikcijom Motovuna-Montona, a potom Vižinade. Danas u njihovom predgrađu postupno niču brojni izložbeni saloni, tvoreći modernu industrijsku zonu u kojoj će uskoro biti osnovana i prestižna škola kulinarstva.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking