Booking

Booking

Labin

U istočnom dijelu Istre, na svega tri kilometra od mora, smjestio se srednjovjekovni gradić Labin, grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa, danas grad galerija i umjetnika koji ovdje stvaraju i borave tijekom cijele godine.

Glavni gradski trg oduševit će Vas odlično sačuvanom loggiom iz 16. stoljeća, iz kojeg potječu i glavna gradska vrata sv. Flora. Iznad vrata uklesani su labinski grb te mletački lav, simbol vladavine Venecije. Top iz razdoblja Austrije i niz drugih zanimljivih detalja otkrit ćete šetajući gradićem.

Labin je i stari rudarski grad pa je nezaobilazan i posjet Narodnom muzeju u kojem najveći dio zauzima prikaz rudarske prošlosti grada – s hodnicima i rudnikom, jedinstven u ovom dijelu Europe. Muzej će Vam razotkriti značenje pojma Labinska-Albona republika, a zatim kroz Memorijalnu zbirku možete upoznati važnu osobu 16. stoljeća, jednog od prvih suradnika Martina Luthera, Matiju Vlačića Illyricusa, protestantskog pisca i profesora teologije i hebrejskog jezika na sveučilištima u Jeni, Regensburgu, Antwerpenu...

Danas, kada su ugljenokopi zatvoreni, ovaj grad, u kojem sve starine postaju pravi dragulji povijesti, odjeva novo ruho. Sve veći broj galerija, barova, atelijera, uz moderni i poznati multikulturalni centar kao stjecište mlade generacije, nalazi svoje plodno tlo upravo u Labinu-Albona.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking